Ελλάδα

Το ΚΙΝΑΛ αναζητά εκπρόσωπο μετά την αποχώρηση του Χρηστίδη

Την οµάδα κρούσης για τη «µητέρα των εκλογικών µαχών» της 7ης Ιουλίου σπεύδει να «κλειδώσει» η ηγεσία του Κινήµατος Αλλαγής, µε τον ορισµό του νέου εκπροσώπου Τύπου και τη συµπλήρωση των ψηφοδελτίων στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών. Η αποχώρηση του Παύλου Χρηστίδη από τη Χαριλάου Τρικούπη για το κυνήγι του σταυρού στον Δυτικό Τοµέα της Β’ Αθήνας οδηγεί, σύµφωνα µε πληροφορίες, τη Φώφη Γεννηµατά να ανακοινώσει σήµερα το πρόσωπο που θα αναλάβει το κρίσιµο πόστο σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προκρίνει για την ανάδειξη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου πρόσωπα από τις νεότερες γενιές – αν και προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο µε τη βολιδοσκόπηση και το «σκανάρισµα» αρκετών έµπειρων στελεχών.

«Εκ των ενόντων…»
Η φράση που αποκαλύπτει εν πολλοίς τις προθέσεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι ότι «η λύση θα βρεθεί εκ των ενόντων». Στην κατεύθυνση αυτή οι καλά γνωρίζοντες τις τάσεις που επικρατούν δεν αποκλείουν να αναλάβει και χρέη εκπροσώπου Τύπου ο γραµµατέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήµατος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος λόγω του ασυµβίβαστου στο καταστατικό δεν θα κυνηγήσει σταυρό σε κάποια εκλογική περιφέρεια.

Ωστόσο, οι πληροφορίες γύρω από τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν µε στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη συγκεκριµένη θέση ευθύνης υπογραµµίζουν ότι σήµερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά και µε την πιθανή επιστράτευση του Παύλου Γερουλάνου. Ο υποψήφιος δήµαρχος στην Αθήνα έχει µακρά εµπειρία από τη συµµετοχή του στο επιτελείο του επικοινωνιακού σχεδιασµού του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ θεωρείται από τα δηµοφιλέστερα στελέχη πανελλαδικά, µε απήχηση σε ευρύτερα κοινά στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το σίγουρο είναι ότι η Φώφη Γεννηµατά έχει αποφασίσει να κλείσει µέσα στα προσεχή 24ωρα όλες τις σηµαντικές εκκρεµότητες για τη συµπλήρωση του προεκλογικού παζλ και τη διάταξη των στελεχών στις θέσεις µάχης, γεγονός που συνεπάγεται και την ανακοίνωση του συνόλου των υποψηφίων εντός των επόµενων ηµερών. Με αφορµή µάλιστα την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής σκοπεύει να ξεκαθαρίσει πλήρως τις πολιτικές στοχεύσεις εν όψει των εθνικών εκλογών και να απαντήσει στα βασικά ερωτήµατα για την επόµενη µέρα, µε βάση τους πολιτικούς συσχετισµούς που θα προκύψουν.

Οπως επισηµαίνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, το ΚΙΝΑΛ θέλει να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δηµοκρατίας και να αποδείξει ότι είναι ο µόνος και πραγµατικός προοδευτικός πόλος στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Κορυφαίοι του κόµµατος, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για το εκλογικό αποτέλεσµα και υιοθετούν τη «γραµµή» της Χαριλάου επιστράτευσης όλων των δυνάµεων. Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Ανδρουλάκης, αφού άφησε αιχµές εναντίον της ηγεσίας για τη σύγκρουση Γεννηµατά – Βενιζέλου, επανέλαβε ότι ο στόχος πρέπει να είναι το διψήφιο ποσοστό, προκειµένου να εξασφαλιστούν συνθήκες δυναµικής επανεκκίνησης του ΚΙΝΑΛ µετεκλογικά.

Πανελλαδική συνάντηση της Ανανεωτικής Αριστεράς
Το «παρών» στη δύσκολη εκλογική µάχη µε τους δικούς της υποψήφιους βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ δίνει η Ανανεωτική Αριστερά. «Για την επικείµενη εκλογική µάχη αποτελούν χρήσιµα εφόδια η ενότητα όλων των δυνάµεων του Κινήµατος Αλλαγής, η εξωστρεφής δράση και η σύγχρονη σοσιαλδηµοκρατική ταυτότητα» τονίζουν τα στελέχη που συµµετείχαν το Σάββατο στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης. Τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς κατέληξαν στη θέση ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλάζει τα πολιτικά δεδοµένα και ότι το ΚΙΝΑΛ αποτελεί τη µόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στο δίληµµα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το