Τοπικά

Το Γυμνάσιο – Λ.Τ Ευξεινούπολης επισκέφτηκε την Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία

Την Τετάρτη 05-03-2023 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου και των A΄ και Β΄ Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης στο πλαίσιο τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν την Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία.
Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Οινοποιείo Achaia Clauss το οποίο ιδρύθηκε το 1861. Ο Gustav Clauss θεωρείται ο ιδρυτής και καθιερωτής του θεσμού του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, κατόπιν της επισκέψεως της Πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας το 1885, για χάρη της οποίας μάλιστα ονόμασε το Κελλάρι «Αυτοκρατορικό».
Την Πέμπτη επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο, ανακαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της αρχαιότητας με την καθοδήγηση διαπιστευμένης ξεναγού.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Ανδρέου όπου μαθητές και καθηγητές είχαν την χαρά και την ευλογία να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου καθώς και τον Σταυρό πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Άγιος και να ακούσουν όμορφα λόγια από τον ιερέα του ναού.
Την Παρασκευή επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Ωδείο Πάτρας και τον ιερό ναό της Παναγίας Παντανάσσης, ο οποίος είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελληνικής νεοκλασικής ναοδομίας, με μεγάλη αισθητική, ιστορική και θρησκευτική αξία.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού είχαν την χαρά να γνωρίσουν την όμορφη Ναύπακτο και το γραφικό Γαλαξίδι.
“Αγαπητά μας παιδιά απαιτήσατε ένα διάλειμμα από το απαιτητικό πρόγραμμά σας και δεν σας το αρνηθήκαμε. Ελπίζουμε μετά από αυτό μας το ταξίδι να δημιουργήσατε όμορφες αναμνήσεις με τους συμμαθητές αλλά και τους καθηγητές σας που θα σας συντροφεύουν. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις επερχόμενες εξετάσεις. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας να σας ενθαρρύνουμε και να προσπαθούμε να γεμίσουμε την μαθητική σας ζωή με γνώσεις και όμορφες εμπειρίες” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
Συνοδοί καθηγητές ήταν η κ. Σιαμέτη Αθανασία, η κ. Δρόσου Μάρθα και η κ. Κατίδου Ευφροσύνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το