Θ Plus

Το Google Maps βοηθά να «βρείτε» αγαπημένα πρόσωπα που έχετε «χάσει»

Xιλιάδες άνθρωποι που στη διάρκεια των χρόνων έχασαν κάποιον αγαπημένο ή αγαπημένη, κάποιον φίλο/φίλη ή συγγενή, και προσπαθούν να τον/την βρουν έχουν σύμμαχο το Google Maps.

Η αρχή έγινε με τη Λέσλι Μπαράζα, η οποία περιφερόταν μέσω του Street View των χαρτών της Google κοντά στη φάρμα του παππού της, προσπαθώντας να ανασύρει στη μνήμη της εικόνες από το παρελθόν, όταν ξαφνικά τον είδε στο τέλος του δρόμου.

Ο παππούς της, που έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια, στεκόταν έξω από το σπίτι του, μέσα στη φάρμα, τη στιγμή που το αυτοκίνητο της Google τραβούσε τα πλάνα για τους χάρτες. Πλέον, η Λέσλι έχει μία ακόμη φωτογραφία από το αγαπημένο της πρόσωπο.

Τη συγκεκριμένη εμπειρία μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, πείθοντας εκατοντάδες χρήστες να ψάξουν και αυτοί τους ανθρώπους τους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Μία άλλη χρήστρια εντόπισε στο Street View τον εαυτό της μαζί με την αγαπημένη της γιαγιά, την οποία έχασε δύο χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, η Εμιλι Σμιθ θυμάται την επίσκεψη στη γιαγιά της, Σάντρα, κοντά στο 2010, γιατί εκείνη τη μέρα κυκλοφορούσε το αυτοκίνητο της Google στη γειτονιά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το