Πολιτισμός

Το έργο της Αγκάθα Κρίστι «10 μικροί νέγροι» ανεβαίνει στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με το Γηροκομείο Βόλου, θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση «10 μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι, με την Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων ‘ΑΘΕΜΙΤΟΣ’, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ.
Θα υπάρχει αντίτιμο εισόδου 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση των σκοπών του Γηροκομείου Βόλου.
Την παράσταση θα παρακολουθήσουν άτομα που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, αλλά και το θεατρόφιλο κοινό που δεν κατάφερε να την δεί στην παρουσίασή της στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Στις 4 παραστάσεις που δόθηκαν στον Βόλο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην αίθουσα, η παράσταση και οι συντελεστές της καταχειροκροτήθηκαν, με 1.000 περίπου θεατές να την παρακολουθούν. Κατόπιν η θεατρική ομάδα παρουσίασε το έργο στο κοινό του Αλμυρού και της Λάρισας, με παρόμοια ανταπόκριση.
Η θεατρική ομάδα η οποία διανύει τον 22ο (!) χρόνο ζωής και δράσης, αποτελείται από δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο κάθε επαγγέλματος και ηλικίας και αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της θεατρικής ζωής της πόλης του Βόλου.

Περίληψη του έργου 
Μια ομάδα ετερόκλητης κοινωνικής προέλευσης και ηλικίας είναι προσκεκλημένη από έναν πλούσιο εκκεντρικό οικοδεσπότη σ’ ένα γραφικό, ιδιόκτητο νησί στα παράλια της Αγγλίας για ολιγοήμερες διακοπές.
Μαζί με την καλή τους διάθεση οι καλεσμένοι κουβαλούν μια επιμελώς καμουφλαρισμένη σκοτεινή κηλίδα του παρελθόντος τους.
Οι στίχοι από ένα ξεχασμένο παιδικό τραγουδάκι που ακούγονται στη διάρκεια της παραμονής τους, επανέρχονται και αναδείχνονται σε στοιχειωμένο ουρλιαχτό και σκηνικό τρόμου.
Κάποιος αόρατος Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ έχει αναλάβει τον ρόλο του αυτόκλητου τιμωρού των αμαρτημάτων τους και στην εξωτική έπαυλη συμβαίνουν φρικτά εγκλήματα.
Ο ένας φόνος διαδέχεται τον άλλον. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούν να προστατευθούν ή να ανακαλύψουν τον δολοφόνο.
Οι δέκα ήρωες αποδεκατίζονται ένας – ένας μέχρις…

Συμμετέχουν ως ηθοποιοί: Δημήτρης Κωτσιάνης, Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Βαγγέλης Κουκουγιάννης, Δημήτρης Λιβογιάννης, Ελένη Ευτυχίδου, Μαρία Καργαδούρη, Αλέξανδρος Κοσμάς, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Μαρίνα Μωραΐτου και Μίλτος Φωτεινάκης.
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Αλέξανδρος
Δραματουργική επεξεργασία: Μάγδα Ευαγγελινού
Σκηνογραφία: Γιώργος Ταταριώτης
Μουσική: Γρηγόρης Σουλτάνης, Τραγούδι: Μαρία Καργαδούρη
Ενδυματολογική επιμέλεια: Εύα Ρίζου
Κατασκευές: Θανάσης Τίκας, Δημήτρης Κόνσουλας, Νίκος Φιλιππαίος.
Διάρκεια παράστασης 100΄ (συν διάλειμμα 10΄).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το