Πολιτισμός

To διαχρονικό και επίκαιρο έργο της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα» στη θεατρική σκηνή

Η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα έρχεται στον Βόλο τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 21.00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» είναι ένα υπέροχο έργο της Πηνελόπης Δέλτα που αν και γράφτηκε 100 χρόνια πριν, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους.
Το έργο, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι γεμάτο «θησαυρούς», που το παιδί καλείται να ανακαλύψει.
Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, τη χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός.
Τα ονόματα που δίνει στους ήρωές της η κορυφαία πεζογράφος, ξεδιπλώνουν εύκολα τον κάθε χαρακτήρα του έργου.
Τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στον θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος), ο νέος αυτός βασιλιάς, θα βασιλέψει αστόχαστα.
Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή ή Ελένη Ζιώγα) μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν τη χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία.
Το ζευγάρι θα αποκτήσει 4 παιδιά, 3 κόρες, τη Ζήλιω (Γεωργάκη Κατερίνα), την Πικρόχολη (Ξένια Παυλοπούλου), τη Ρηνούλα (Μελίνα Σπετσιέρη) και τον Συνετό τον Β’ (Νεκτάριος Φαρμάκης).

Τα ονόματά όλων των ηρώων δίνουν και σε αυτή την περίπτωση με πολύ έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα τους.
Ο Συνετός ο Β’, εγγονός του καλού βασιλιά, μαζί με την αδελφή του τη Ρηνούλα, θα φύγουν από το παλάτι, μη μπορώντας να αντέξουν την επιπολαιότητα των γονιών τους.
Για καλή τους τύχη, στον δρόμο τους θα συναντήσουν την κυρα-Φρόνηση και τη Γνώση, θα ακολουθήσουν τις συμβουλές τους και θα μείνουν στον τόπο τους για να τον νοικοκυρέψουν με τη βοήθεια του λαού τους.
Ένα έργο που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. Μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, της Χριστίνας Κουλουμπή και των συνεργατών τους.

Συντελεστές: Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή – Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, μουσική σύνθεση – ενορχήστρωση – video art: Αντώνης Δελαπόρτας, στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης, υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση.
Ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Κατερίνα Γεωργάκη, Ελένη Ζιώγα, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Ξένια Παυλοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Διάρκεια έργου: 1:30 χωρίς διάλειμμα.
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος.
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/children/paramythi-xoris-onoma-periodeia/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το