Τοπικά

Tο 10o Δημοτικό Νέας Ιωνίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

2 Απριλίου σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου και το 10o Δημοτικό Νέας Ιωνίας Μαγνησίας δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τη συγκεκριμένη μέρα. Στο σχολείο οργανώθηκαν διάφορες δραστηριότητες και δρώμενα, όπως θεατρική παράσταση, παραγωγή γραπτού λόγου και σύνθεση παραμυθιών. Το θεατρικό και μέρος των δραστηριοτήτων ήταν βασισμένες στο παιδικό βιβλίο «Ο Ονειροταχυδρόμος» του συγγραφέα κυρίου Κωνσταντίνου Μάγου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο συγγραφέας του βιβλίου, καθώς και μία ομάδα Ελβετών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το σχολείο μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η δραματοποίηση του παραμυθιού οργανώθηκε και συντονίστηκε από την εκπαιδευτικό της Ε΄ τάξης του σχολείου, την κυρία Πέπη Σωτοπούλου, ενώ στις δραστηριότητες συμμετείχαν επιπλέον τα τμήματα Β1, Δ1 και Στ4 με τις εκπαιδευτικούς κυρίες Ελένη Ρηγούλη, Λίτσα Βαλασσά και Βάνια Γκρίνια αντίστοιχα.
Τα δρώμενα ευχαρίστησαν τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν, όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που τα συντόνισαν. Η ομάδα των ξένων επισκεπτών, αλλά και ο συγγραφέας κύριος Κ. Μάγος δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την εξαιρετική ερμηνεία των μαθητών στο θεατρικό δρώμενο, αλλά και τον ζήλο με τον οποίο ενεπλάκησαν οι μαθητές στις δραστηριότητες.
Ο Διευθυντής του σχολείου, κύριος Χαρατσής Κωνσταντίνος, με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, συνεχάρει μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους και τόνισε ότι το σχολείο δύναται να αξιοποιεί την εκάστοτε ευκαιρία (εθνικές επετείους, παγκόσμιες ημέρες κ.α) ώστε να αυξάνει τις μαθησιακές ικανότητες, αλλά και τις εκπαιδευτικές εμπειρίες των μαθητών του σχολείου!

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το