Τοπικά

Τήρησαν τον αντικαπνιστικό νόμο οι καταστηματάρχες εστίασης – καφέ

Η αυξημένη τουριστική κίνηση την περίοδο των γιορτών «αναθέρμανε» και τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης – διασκέδασης στη Μαγνησία. Μάλιστα, στην πλειονότητα των καταστημάτων στον Νομό τηρήθηκε την περίοδο ο αντικαπνιστικός νόμος, ωστόσο οι καταστηματάρχες αναμένουν να διευκρινιστούν πολλές «πτυχές» του όμου με το νέο έτος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας Στέφανο Στεφάνου, η κίνηση στα καφέ μπαρ κινήθηκε σε καλό επίπεδο. Όπως σημείωσε ο κ. Στεφάνου, η κίνηση κυμάνθηκε σε καλύτερα επίπεδα την περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω του καιρού, αλλά και γιατί την Πρωτοχρονιά πολλοί γιόρτασαν οικογενειακά στο σπίτι.
«Είχαμε κόσμο, Βολιώτες που ήρθαν στην πόλη για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, αλλά και ξένοι. Η πληρότητα στο Πήλιο βοήθησε πολύ» ανέφερε ο κ. Στεφάνου σημειώνοντας ότι οι επισκέπτες έφεραν και τζίρο στα καταστήματα.
Ασαφές, ωστόσο, παραμένει το πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου, με τους καταστηματάρχες να ζητούν διευκρινίσεις ειδικά για το κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους. «Υπάρχει ακόμα μία ασυνεννοησία για τον αντικαπνιστικό νόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε αναφορικά με τον τζίρο των καταστημάτων: «Η εστίαση έχει υποστεί ζημιά με τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά και με όλα αυτά που πληρώνουν οι καταστηματάρχες, καθώς και με την αναδουλειά των προηγούμενων ημερών. Με 10 ημέρες δουλειάς, δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα. Φτιάχνει λίγο την ψυχολογία για να ελπίζουμε για το μέλλον».
Ο Σύλλογος αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα νέα συνάντηση με τον πρόεδρο να τονίζει ότι οι απαραίτητες διευκρινίσεις πρέπει να δοθούν άμεσα. «Ακούμε πολλά και πρέπει όλα να μπουν σε μια σειρά και να λυθούν γρήγορα. Ο χειμώνας είναι μεγάλος».
ΗΡ.ΚΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το