Άρθρα

Τίποτα δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος

Του Γιάννη Σακκόπουλου

Σε ένα έργο τόσο σπουδαίο, όπως οι “Σήραγγες των Τεμπών”, ένα έργο που θα αλλάξει την Ελλάδα, λογικό είναι, οι Εταιρείες της κατασκευαστικής Κοινοπραξίας αλλά και της Παραχώρησης του Έργου, να επιθυμούν να δώσουν εορταστικό τόνο, καλώντας αλλά και τιμώντας, όλους εκείνους που εργάστηκαν σε αυτό, που πολλοί από αυτούς, μάλιστα, ζουν στο εξωτερικό. Το πρώτο μπάχαλο, ξεκίνησε με την ημερομηνία τέλεσης των εγκαινίων, που άλλαξε πολλές φορές, με αποτέλεσμα, ούτε προσκλήσεις καλά – καλά να μπορούν να τυπώσουν οι υπεύθυνοι, ούτε οι προσκεκλημένοι να μπορούν να προγραμματίσουν τις πτήσεις τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι, κάποιοι από αυτούς, ήρθαν από πολύ μακριά, στις 31 Μαρτίου, που ήταν η αρχικά ορισθείσα ημερομηνία των εγκαινίων και έτσι, εκ των υστέρων έμαθαν ότι, η ημερομηνία είχε αλλάξει, καθώς δεν κατέστη δυνατό, να ειδοποιηθούν έγκαιρα.
Από την άλλη, οι Κυβερνώντες, προέβησαν και στην χοντροκοπιά, να μην δώσουν καν τον λόγο στους Εκπροσώπους των κατασκευαστικών Εταιρειών, οι οποίοι μάλιστα είχαν αναλάβει, εξ ολοκλήρου, τα έξοδα της τελετής-εορτής. Μάλλον φοβήθηκαν, μήπως στους λόγους τους, εκτός από τις αναφορές τους στις τεχνικές δυσκολίες του έργου, δεν παρέλειπαν να μνημονεύσουν, όλους εκείνους που συνετέλεσαν στην αποπεράτωση του έργου, αλλά και στις προηγούμενες Κυβερνήσεις, που βοήθησαν σε αυτό. Να σημειωθεί επίσης ότι, ήταν ακατανόητη η επιλογή να μην κληθούν στα εγκαίνια άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στο έργο και δεν ήταν λίγοι.
Όπως βλέπετε, οι σημερινοί Κυβερνώντες ούτε εγκαίνια δεν μπορούν να κάνουν σωστά, καθώς ακόμα και για αυτό, χρειάζεται ένας στοιχειώδης προγραμματισμός,. Χρειάζεται όμως και κάτι άλλο, πολύ πιό σημαντικό, να έχεις όχι, μεγαλοψυχία, όπως θα έλεγαν μερικοί, αλλά ηθική και πολιτική κουλτούρα να ξέρεις πως πρέπει να φέρεσαι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες, πρέπει να προσθέτουν και όχι να αφαιρούν από την εθνική συνεννόηση και ομοψυχία.
Μη ξεχνάμε ότι, οι “Σήραγγες των Τεμπών”, αποτελούν ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό απόκτημα και έτσι έπρεπε να του συμπεριφερθούμε και αν διαφωνείτε με τον όρο, πιστεύω πως θα συμφωνήσετε, πως δεν έπρεπε να του συμπεριφερθούμε μικροπολιτικά.

Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το