Τοπικά

Την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου προωθεί ο Δήμος Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου επιχειρεί να ενσωματώσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του. Η προσαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο είναι γνωστή ως Εθελοντική Τοπική Ανασκόπηση (Voluntary Local Review, VLR).

Voluntary Local Review, μέχρι σήμερα έχουν εκπονήσει μόλις 21 Πόλεις παγκοσμίως. Επομένως, με την ολοκλήρωσή του, ο Δήμος Σκιάθου, θα είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, ο 9ος σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Barcelona, Bristol, Bonn, Helsinki, Stuttgart, Ghent, Manheim, Turku) και ο 22ος σε διεθνές επίπεδο, που θα έχει στρατηγική ευθυγραμμισμένη με την Agenda 2030 του ΟΗΕ.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου, εισηγήθηκε το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Διοικητικό Συμβούλιο, με σκοπό να συζητηθεί, να εμπλουτισθεί και να ψηφισθεί ως κείμενο προς διαβούλευση.

Το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού είναι το πρώτο στάδιο από τα τέσσερα συνολικά για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, και αποτελείται από:
1. Την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης
2. Την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης
3. Το Στρατηγικό Σχεδιασμό

Στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης αναφέρονται πληροφορίες οι οποίες στόχο έχουν να αποτυπώσουν την εικόνα του νησιού, μια εικόνα μου αν μη τι άλλο, δεν είναι στατική, αλλά δυναμική. Το πιο κρίσιμο μέρος του Σχεδίου του Στρατηγικού Σχεδιασμού, είναι το 3ο, το οποίο ξεκινά από τη σελίδα 314 (κεφάλαιο 4), και για το οποίο η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει επί της ουσίας πρόταση. «Σχόλια όπως αυτό για τη μονομέρεια στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν είναι εξειδίκευση μιας από τις 9 δράσεις και άλλα τέτοια, είναι απλά ανάξια αναφοράς και αποκαλύπτουν ένδεια προτάσεων – επιχειρημάτων και αμηχανία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το