Αθλητισμός

Τιμήθηκε ο Χρ. Βολικάκης για τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Άσκολι

Ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίστηκε το περασμένο τριήμερο στο Άσκολι κατακτώντας ένα χάλκινο μετάλλιο στο όμνιουμ κι ένα ακόμη στο αγώνισμα των πόντων, δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό μετά από την πολύμηνη απουσία από την αγωνιστική δράση λόγω της καραντίνας.
Στο πλαίσιο των αγώνων ο Έλληνας ποδηλάτης βραβεύτηκε από τον δήμαρχο της πόλης του Άσκολι Πιτσένο. Μαζί του τιμήθηκαν τόσο η Ολλανδή παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίρστεν Βιλντ, όσο και ο πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, ο Τσέχος, Τόμας Μπάμπεκ.
Όπως προαναφέραμε, στον αγώνα του Άσκολι (κατηγορία C1), ο Χρήστος Βολικάκης κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, κάνοντας πράξη αυτά που είχε πει. Η εμφάνιση του Χρήστου και του Ζαφείρη Βολικάκη, που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας, ήταν αν μη τι άλλο ανώτερη από εκείνη στη Φιορενζουόλα, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γινόταν αν οι αγώνες δεν είχαν πολλές αναβολές εξαιτίας της βροχής.
Ο Χρήστος Βολικάκης ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, μετά από μεγάλο διάστημα ελέω της διακοπής, κατακτώντας την τρίτη θέση στο όμνιουμ έχοντας μια 2η στο elimination και με μια 3η στο σκρατς συγκεντρώνοντας συνολικά 123 βαθμούς. Μάλιστα είχε τη μεγάλη ατυχία στο αγώνισμα του σκρατς με το σκασμένο λάστιχο, το οποίο ωστόσο πρόλαβε να αλλάξει οριακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλασάρισμα του Βολικάκη στο όμνιουμ έχει μεγαλύτερη αξία, καθώς στον αγώνα έτρεχαν μεγάλα ονόματα όπως αυτό του Ολλανδού Ίφτινγκ Ρόι, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου στο αγώνισμα των πόντων, αλλά κι εκείνο του Ιταλού Φραντσέσκο Λαμόν.
Ο τελευταίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 151 πόντους, ενώ ο 31χρονος Ολλανδός ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 138 πόντους.
Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση και του Ζαφείρη Βολικάκη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στο πλάι του αδερφού του, με τον Έλληνα ποδηλάτη να κατακτά την 5η θέση στο elimination και την 4η στο σκρατς.
Σημαντικές εμπειρίες συνεχίζει να συλλέγει και ο 19χρονος Ηλίας Τούντας, με τον ποδηλάτη του Βόλου να κατακτά την 16η θέση, τόσο στο elimination, όσο και στο σκρατς.
Τα μετάλλια ωστόσο δεν σταμάτησαν στην πρώτη ημέρα των αγώνων για τον Χρήστο Βολικάκη, ο οποίος μετά από μια σκληρή μάχη κατάφερε να κατακτήσει ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των πόντων συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς, με τους Ολλανδούς Γιούρι Χάβικ και Ίφτινγκ Ρόι να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το