Τοπικά

Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο συγγραφέας και ιδρυτής του Μουσείου Αλοννήσου Κ. Μαυρίκης

Ο Κώστας Μαυρίκης βραβεύτηκε πρόσφατα (19-12-2019) από την Ακαδημία Αθηνών για το μουσείο που δημιούργησε στην Αλόννησο, τα βιβλία του για τις Β. Σποράδες και τις προσπάθειές του για την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, των αρχαίων ναυαγίων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφικής παράδοσης της περιοχής.
«Ήταν μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση που με βοηθάει να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο το έργο μου. Μου δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία να το προβάλλω και να το αναδείξω. Εκείνο που αισθάνθηκα και διαπίστωσα ήταν ότι δεν βραβεύτηκα μόνο εγώ προσωπικά. Μαζί με μένα βραβεύτηκε η Αλόννησος, οι Β. Σποράδες, η Θεσσαλία», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρίκης.


Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση στην εκδήλωση δεκάδων Θεσσαλών, που τίμησαν με την παρουσία τους την απονομή όσο και στο δείπνο.
Το δείπνο οργάνωσαν και προσέφεραν στην Αθηναϊκή Λέσχη ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, και η σύζυγος του Λουκία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το