Τοπικά

Τιμή σε 30 οικογένειες στη Μαγνησία για την απόκτηση τρίτου παιδιού

Στις 30 ανέρχονται οι οικογένειες στην Μαγνησία οι οποίες απέκτησαν μέσα στο 2017 και τρίτο παιδί και τιμήθηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο από τον σύλλογο τριτέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ».
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της μητέρας που γιορτάζει στις 8 Μαΐου.

Παράλληλα, όμως αναδείχθηκαν τα ζητήματα της υπογεννητικότητας αλλά και των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σε εποχές κρίσης οι γονείς για την φροντίδα των παιδιών τους.
Στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί εδώ και 20 χρόνια ο σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» που προσφέρει υλικά αγαθά, όπως πάνες, γάλατα, κρέμες απαραίτητα για την φροντίδα του παιδιού στα δύο πρώτα του χρόνια.
Μάλιστα εδώ και 20 χρόνια περίπου 2500 παιδιά βρήκαν την αγκαλιά τους στο σύλλογο.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως «ο σύλλογος των τριτέκνων έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην περιοχή μας και απαντά στο ουσιαστικό πρόβλημα της περιοχής μας που είναι η υπογεννητικότητα. Πλέον θεωρείται και η τριτεκνία πολυτεκνία στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε οικογένειες με παιδιά, οικογένειες ευλογημένες, για να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σούλα Βακουφτσή ανέφερε πως «εμείς οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θεωρούμε το δημογραφικό ως πολύ σημαντικό ζήτημα και γι’ αυτό τιμούμε τους γονείς που έγιναν τρίτεκνοι. Το 2017 εγγράφηκαν στο σύλλογό μας 30 νέες οικογένειες που απέκτησαν τρίτο παιδί».
Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, με θέμα «Η μάνα μπροστά στο Χρέος» και ο α’ αντιπρόεδρος του συλλόγου, δρ γυναικολόγος – μαιευτήρας κ. Βασίλειος Μπέλιος, με θέμα «Το θαύμα της ζωής».
Η κ. Μεταλληνού ανέφερε πως «βοηθούμε τη μητέρα από την κύηση και μέχρι να γίνει το παιδάκι δύο ετών παρέχουμε τα απαραίτητα. Δηλαδή, γάλατα, πάνες, παιδικές τροφές, ρουχισμό. Και τώρα έχουμε ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα, όπου τα παιδιά που μεγάλωσαν, τα κρατάμε για μια κοινωνικοποίηση. Πάντως πάνω από 2500 έχουμε φροντίσει και βοηθήσει σε μια 20ετία. Ευτυχώς έχουμε την στήριξη των πολιτών».
Από την πλευρά του ο κ. Μπέλιος επισήμανε πως «οικογένειες που έχουν οικονομική δυσκολία τις βοηθάμε για την φροντίδα των παιδιών τους. Και πέρα από τα υλικά αγαθά θέλουμε να είναι και κοινωνικοποιημένα. Κυλιόμενα βοηθάμε 180 παιδιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το