Τοπικά

Τηλεφώνησαν σε Βολιώτισσα από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας και παρουσιάστηκαν ως τεχνικοί της Μicrosoft

Νέο τρόπο για να αποσπάσουν στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών φαίνεται πως βρήκαν επιτήδειοι που τηλεφωνούν ζητώντας πληροφορίες και αριθμούς τηλεφώνου.  Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί δύο άγνωστοι άνδρες, μιλώντας σπαστά αγγλικά, τηλεφώνησαν στο σταθερό τηλέφωνο Βολιώτισσας για δήθεν πρόβλημα στον υπολογιστή της.  Στην αρχή μίλησε ο πρώτος, που συστήθηκε ως υπάλληλος και δήλωσε ότι είναι υπάλληλος της Microsoft.  Με σπαστά αγγλικά ρωτούσε συνέχεια τη γυναίκα αν καταλαβαίνει αυτά που της λέει.  Ισχυρίστηκε πως ο υπολογιστής της έχει πρόβλημα, ρωτούσε αν τη στιγμή που μιλούσαν η συσκευή ήταν ανοιχτή και της ζήτησε να μεταβεί μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και να κάνει ρυθμίσεις στο ρούτερ.

Όταν του απάντησε, μιλώντας και η ίδια στα αγγλικά, ότι ο υπολογιστής της δεν έχει πρόβλημα, ούτε η γραμμή του internet, εκείνος επέμενε στην ερώτησή του για το αν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός. Η γυναίκα κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και του απάντησε ότι ο υπολογιστής είναι κλειστός και πως η ίδια δεν έχει πρόσβαση σε αυτόν καθώς ανήκει σε άλλο μέλος της οικογένειάς της. Τότε το τηλέφωνο σήκωσε άλλος άνδρας, ο οποίος μιλώντας επίσης σε σπαστά αγγλικά,  συστήθηκε ως James Edward, και δήλωσε ότι είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα.  Η Βολιώτισσα επανέλαβε και σε αυτόν ότι ο υπολογιστής στο σπίτι ήταν κλειστός.  Τότε εκείνος της ζήτησε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου για να χρησιμοποιήσει τον αριθμό προκειμένου να λύσει το πρόβλημα…

Η ίδια του απάντησε, για να τον αποφύγει, πως ούτε η ίδια ούτε άλλο μέλος της οικογένειάς της έχουν κινητό. Μάλιστα τον ρώτησε γιατί τηλεφωνεί από σταθερό τηλέφωνο της Ελλάδας αλλά δεν πήρε απόφαση από τον άνδρα στην άλλη άκρη της γραμμής.  Η κλήση τερματίστηκε ξαφνικά.
Σημειώνεται ότι στο βάθος της γραμμής ακούγονταν φωνές από παιδιά που έπαιζαν.  Μάλιστα οι δύο άνδρες τηλεφώνησαν από σταθερό τηλέφωνο με κωδικό Ελλάδας 2724, που πρόκειται για τον κωδικό τηλεφώνου από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Αφού έκλεισαν το τηλέφωνο, η γυναίκα προσπάθησε να καλέσει ξανά το τηλέφωνο αλλά ακούστηκε το μήνυμα της εταιρείας “ο αριθμός που καλείται δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή”.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό
Ανάλογο περιστατικό κατήγγειλε και μία ακόμη Βολιώτισσα. Άγνωστος δράστης την κάλεσε την Τετάρτη στο κινητό της τηλέφωνο και στη συνέχεια στο σταθερό του γραφείου της, στην οδό Π.Μελά. Την ίδια ημέρα την κάλεσε και στο σταθερό του σπιτιού τους.  Ο άνδρας μιλούσε αγγλικά και τη ρωτούσε αν έχει δεχθεί επίθεση από χάκερ στον υπολογιστή της.  Η Βολιώτισσα συγκράτησε τους αριθμούς (που αντιστοίχαν σε Μελιγαλά και Αθήνα), ενώ ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το