Ελλάδα

Τι συζήτησαν Πάπας Φραγκίσκος -Τσίπρας στη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους

tspa-708

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πάπα Φραγκίσκου εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τι συζήτησε κατά την διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου με τον εξοχότατο πρωθυπουργό της Ελλάδα κ. Αλέξης Τσίπρας, το κύριο θέμα των συνομιλιών ήταν η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση στο νησί της Λέσβου.

Υπογραμμίστηκε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα Ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα κάνοντας έκκληση για μια ολοκληρωμένη ανταπόκριση που θα σέβεται ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο

Ο Πάπας εξέφρασε την εκτίμησή του για την ανθρώπινη στάση του ελληνικού λαού, ο οποίος παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες έχουν δείξει την αλληλεγγύη και τη δέσμευση στις οικουμενικές αξίες.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να προστατευτούν οι άνθρωποι από το να διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, μέσω της καταπολέμησης των δικτύων των λαθρεμπόρων, της εξάλειψης των επικίνδυνων διαδρομών και της ανάπτυξης ασφαλών διαδικασιών επανεγκατάστασης στην Ευρώπη.

Τσίπρας: Η πατρίδα μου παρά τη λιτότητα που της επέβαλαν, προσφέρει ανθρωπιά και αλληλεγγύη

Το μήνυμα ότι παρά τα όσα υποφέρει ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνει από το υστέρημά του για να προσφέρει ανθρωπιά στους πρόσφυγες μετέφερε ο πρωθυπουργός στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε: “η επίσκεψη σας σημαντική ευκαιρία να αναδειχθεί η αναγκαιότητα τερματισμού του πολέμου και της εκμετάλλευσης ανθρώπων από τους διακινητές. Γι ‘αυτό είναι σημαντική η θεσμοθέτηση νόμιμης και ασφαλούς μετεγκατάστασης στην Ευρώπη”.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως ο ελληνικός λαός παρα το ότι έχει υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας, που οι διεθνείς χρηματαγορές επέβαλαν στη πατρίδα μου προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες, έδωσε από το υστέρημά του για να προσφέρει ανθρωπιά και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

“Είμαι υπερήφανος για αυτό. Όταν άλλοι στην Ευρώπη ύψωναν τείχη, στο όνομα μάλιστα της Χριστιανικής Ευρώπης, η Ελλάδα επέδειξε αλληλεγγύη και ανθρωπιά υπερασπιζόμενη πανανθρώπινες αξίες”.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το