Παραπολιτικά

Τι συμβαίνει στην υγεία της Θεσσαλίας

Το δίδυμο Μουλάς-Χαυτούρας δεν χάνει ευκαιρία να ρίχνει δημόσια τις βολές του με στόχο τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του «Αχιλλοπούλειου» κ. Λιούπη. Εσχάτως αντιληφθήκαμε ότι θεωρείται ένας εκ των υπευθύνων, για το γεγονός ότι το «Αχιλλοπούλειο» δεν αγοράζει μέσω ΕΣΠΑ μαγνητικό τομογράφο. Όντας περιφερειακός σύμβουλος θα έπρεπε να έχει λύσει προ πολλού το πρόβλημα, σύμφωνα με το σκεπτικό των «θαυμαστών» του. Αυτή είναι η διασκεδαστική πλευρά των πραγμάτων.
Στα σοβαρά, είναι όντως απαράδεκτο να μη διαθέτει μαγνητικό τομογράφο ένα Νοσοκομείο όπως το «Αχιλλοπούλειο», αλλά μήπως για να δοθεί έγκριση θα πρέπει να υπογράψει ο διευθυντής του τμήματος και οι ακτινολόγοι; Μήπως θα πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα που να αναφέρει ότι το μηχάνημα είναι απαραίτητο; Όσο το επιστημονικό προσωπικό που θα χειριστεί τον μαγνήτη -καθώς ουδείς άλλος γιατρός θα τον χειριστεί- δεν ζητεί το μηχάνημα, για το υπουργείο και τον κάθε υπουργό δεν υφίσταται λόγος χρηματοδότησης. Η αιτία που δεν ζητείται επίσημα και εγγράφως το μηχάνημα είναι η έλλειψη προσωπικού του τμήματος, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν και η υπογραφή των γιατρών είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να δρομολογηθεί η αγορά. Υπογραφή βεβαίως δεν υπάρχει, όσο στο βάθος δεν φαίνονται προσλήψεις και κανείς δεν θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να μείνει ένα μηχάνημα τυλιγμένο σε νάιλον.
Όσο για τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα που πρέπει να χρηματοδοτηθούν στο «Αχιλλοπούλειο», είναι γεγονός ότι ευθύνεται η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δεν είναι δυνατόν πολιτικοί φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι να ρίχνουν όλοι τις ευθύνες στον διοικητή κ. Αντωνίου και εκείνος να σφυρίζει αδιάφορα. Όλοι γνωρίζουν ότι η Υγειονομική Περιφέρεια έπαιξε το χαρτί των καθυστερήσεων στις εντάξεις των έργων για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της Λάρισας, με σοβαρό κίνδυνο να μείνει εκτός χρηματοδοτήσεων ο στεφανιογράφος του «Αχιλλοπούλειου». Είναι ανάγκη να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραγκωνίζονται όλες οι υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες. Τα Τρίκαλα έμειναν εκτός χρηματοδοτήσεων και έχει προκληθεί «επανάσταση». Σίγουρα ο κ. Αντωνίου πρέπει να εφεύρει πειστικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το