Ελλάδα

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Πούτιν

tsipras-putin
Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.
Εκτός από την ενεργειακή συνεργασία στην επικοινωνία συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, καθώς και η επικείμενη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου 2015, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το