Τοπικά

Τη “γλύτωσε” προς το παρόν η Μαγνησία από την κακοκαιρία “Gori”

Τη “γλύτωσε” μέχρι στιγμής σύμφωνα με ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες η Μαγνησία,από την εξπρές κακοκαιρία “Gori” που ξεκίνησε από χθες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα και δεν χρειάστηκε οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού να συνδράμουν σε κάποιο συμβάν ή σε απαντλήσεις νερών, παρά μόνο στον Αγ. Νικόλαο κι εκεί λόγω βλάβης σε αγωγό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού, όπως και οι αστυνομικές και οι λιμενικές, καθώς και ο κρατικός μηχανισμός δήμων και Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι και μέχρι τότε βρίσκονται όλοι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στα πολύ υψηλά ποσοστά βροχής που έπεσαν κυρίως σε Βόλο και Πήλιο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, το πρωί του Σαββάτου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. «Το φαινόμενο έχει κοπάσει, σημείωσε, το ύψος όμως της βροχής σε μερικά μέρη ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Στον αστικό Βόλο είχαμε 95 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες ενώ στον «Ντάνιελ» ήταν 156. Είχαμε μεγάλη ένταση αλλά μικρής διάρκειας φαινόμενα. Αντίστοιχα είχαμε 150 χιλιοστά στη Ζαγορά και 80 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα». Στη Ζαγορά και στις Μηλιές υπήρξαν μικροθεματάκια σε σοκάκια χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το