Τοπικά

Τι λένε οι Βολιώτες για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

 

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Βολιώτες για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τις διαφωνίες να εντοπίζονται κυρίως στο ζήτημα του παιδιού και όχι τόσο του γάμου. Οι περισσότεροι εμφανίζονται θετικοί στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο, στο ζήτημα των παιδιών, της υιοθεσίας, τεκνοθεσίας παιδιών οι απόψεις διίστανται.

Η «Θ» μίλησε με Βολιώτες διαφόρων ηλικιών και αποτυπώνει τον σφυγμό της κοινωνίας.
Η 58χρονη Β., εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών όπως και με την τεκνοθεσία. Όπως η ίδια αναφέρει «ο καθένας έχει δικαίωμα να ζήσει όπως εκείνος επιθυμεί. Να παντρευτεί και να κάνει την οικογένεια που επιθυμεί. Γενικότερα είμαι αντίθετη με το θέμα της παρένθετης μητέρας είτε πρόκειται για ομόφυλα είτε για ετερόφυλα ζευγάρια. Σημασία έχει το παιδί να λαμβάνει αγάπη. Ακούμε πάρα πολλά στις μέρες μας για δολοφονίες, γυναικοκτονίες, βιασμούς παιδιών και όλα αυτά σε οικογένειες ετερόφυλων ζευγαριών».
Αντίθετη τόσο στο θέμα του γάμου, όσο και της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η 50χρονη Α., επίσης μητέρα δύο παιδιών. Όπως δηλώνει, «ο γάμος αφορά στην ένωση δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου. Δεν συμφωνώ ούτε με τον γάμο ούτε με την τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Το παιδί χρειάζεται και τον πατέρα και τη μητέρα».
Η 30χρονη Ευ., εργαζόμενη, ανύπαντρη, επισημαίνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γάμο, αλλά διαφωνεί με την τεκνοθεσία. «Ναι να εξασφαλιστούν τα παιδιά που ήδη έχουν αποκτηθεί από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά να μην επιτρέπεται η τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας. Να μην εργαλειοποιείται το σώμα της γυναίκας για τέτοιες περιπτώσεις. Να υπάρχει κρίση κατά περίπτωση» σημείωσε.
Ο 45χρονος Μ., εργαζόμενος, παντρεμένος χωρίς παιδιά, δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο, είναι αντίθετος με την τεκνοθεσία παιδιών. «Δεν είναι κάτι που με απασχολεί αν θα δοθεί η δυνατότητα να παντρεύονται ομόφυλα ζευγάρια. Ο θεσμός του γάμου, θεωρώ ότι έχει ξεφτίσει. Για τα παιδιά διαφωνώ με την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας και με την υιοθεσία. Τα παιδιά χρειάζονται πατέρα και μητέρα» επισήμανε.
Η 68χρονη Ε. είναι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά τριών εγγονών. Όπως η ίδια αναφέρει, «ναι θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να έχουν δικαίωμα να παντρεύονται και να έχουν δικαιώματα και να υιοθετούν παιδιά – θεωρώ ότι είναι αυτονόητο – αλλά όχι μέσω παρένθετης μητέρας. Υπάρχουν τόσα παιδιά στο ιδρύματα που θα μπορούσαν να βρουν μια ζεστή αγκαλιά και αγάπη. Βέβαια το θέμα είναι και τα ίδια τα παιδιά να μπορούν να εκφραστούν αν θέλουν να μεγαλώσουν σε μία οικογένεια με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες».
Από την πλευρά του ο 75χρονος Γ., συνταξιούχος, αναφέρει ότι δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. «Δεν μεγαλώσαμε έτσι εμείς. Το παιδί χρειάζεται τον πατέρα του και τη μητέρα του. Εμείς μεγαλώσαμε και είχαμε στο σπίτι τον μπαμπά, τη μαμά, τον παππού και τη γιαγιά» λέει χαρακτηριστικά.
Το ζήτημα των κοινωνικών προτύπων και στερεοτύπων, αποτυπώνονται και στις απόψεις των Βολιωτών, οι οποίοι κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι bullying μπορεί να δεχτούν παιδιά είτε για το σωματικό τους βάρος, για το αν φοράνε γυαλιά, αν είναι καλοί μαθητές, ενώ υπάρχουν και απόψεις που υποστηρίζουν ότι το bullying στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα τα βοηθήσει να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να έχουν τα πρότυπα του θεσμού της οικογένειας, όπως αυτά διδάχτηκαν και πέρασαν από γενιές σε γενιές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το