Τοπικά

Μαγνησία:«Στον αέρα» οι ιδιώτες γιατροί μετά τη μη πληρωμή από πληγέντες

 

Την αντίδραση των εργαστηριακών και άλλων γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα του Νομού Μαγνησίας έχει προκαλέσει το γεγονός πως ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πώς θα πληρωθούν τη συμμετοχή των πλημμυροπαθών οι οποίοι λόγω των συνθηκών δεν την καταβάλλουν στις εξετάσεις που κάνουν.
Για το θέμα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θα αποστείλει άμεσα επιστολή στο υπουργείο Υγείας ζητώντας τη ρύθμιση του ζητήματος, καθώς εκτιμά πως οι γιατροί έχουν οικονομικές απώλειες.
Σημειώνεται πως με απόφαση της κυβέρνησης δόθηκε η δυνατότητα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μην καταβάλλουν τη συμμετοχή τους για τις επισκέψεις και τις εξετάσεις στους γιατρούς.
Ήταν μια προσπάθεια να βοηθηθούν αυτοί οι συμπολίτες που δυστυχώς υπέστησαν πολλά από τις πλημμύρες. Μάλιστα ήταν και ο Ιατρικός Σύλλογος που είχε ζητήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας που καθυστερούσε, ώστε να μπορούν οι γιατροί να εξυπηρετούν τους πλημμυροπαθείς.
«Η πλατφόρμα άνοιξε τελικά εδώ και πάνω από έναν μήνα και οι πλημμυροπαθείς δεν καταβάλλουν το ποσό που αναλογεί στη συμμετοχή για διάφορες εξετάσεις, όπως είναι οι εργαστηριακές, οι ακτινογραφίες και άλλες. Ωστόσο, προέκυψε στην πορεία ένα άλλο ζήτημα και το οποίο αφορά στην πληρωμή των γιατρών για το ποσό που αναλογεί στη συμμετοχή των ασθενών. Συνήθως το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών είναι γύρω στο 25% της εξέτασης το οποίο για τους πλημμυροπαθείς δεν εισπράττεται από τους εργαστηριακούς γιατρούς μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Όμως, η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει ακόμη, πώς το κράτος θα πληρώσει αυτό το 25% στους γιατρούς οι οποίοι συμφωνούν για τη στήριξη των ασθενών από πλημμυροπαθείς περιοχές, αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έχουν και κάποια ζημία. Το κράτος οφείλει να δώσει το ποσό που αναλογεί στη συμμετοχή των πλημμυροπαθών, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες. Άλλωστε και οι πλημμυροπαθείς είναι χιλιάδες στην περιοχή μας, ενώ για την υγεία τους κάνουν προγραμματισμένες και έκτακτες εξετάσεις που έχουν ένα κόστος για τους εργαστηριακούς και άλλους γιατρούς και οι οποίοι θέλουν να καλυφθούν οικονομικά από το κράτος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το