Ελλάδα

Τι ισχυρίστηκε η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της – Τα σημάδια που ίσως «μαρτυρούν» κακοποίηση

Μετά από πέντε ώρες απολογίας κρίθηκε προφυλακιστέα η 49χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη, όπου περιέλουσε με βενζίνη τον σύζυγό της, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να του βάλει φωτιά. Αντιθέτως, υποστήριξε πως η πυρκαγιά ξέσπασε γιατί κάπνιζαν και οι δύο εκείνη τη στιγμή.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, η 49χρονη λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της απολογίας της, ενώ κατέθεσε μια φίλη της που αναφέρθηκε σε κακοποίηση εναντίον της κατηγορουμένης από το θύμα.

Ο συνήγορος της, Τάσος Χατζηγιάννης θα προσφύγει στο Συμβούλιο Δικαστών, θεωρώντας ότι η προφυλάκιση δεν λειτουργεί ως προκαταβολή ποινής, ζητώντας την κρίση της σημερινής απόφασης και αν γίνεται να επιβληθούν περιοριστικοί όροι. «Η 49χρονη είναι γνωστό ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν ποτέ τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Η πλευρά της 49χρονης έχει ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική της υγεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη λάμβανε φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά και παράλληλα έκανε συχνά χρήση αλκοόλ. Εξάλλου είναι γνωστό ότι το ζευγάρι ταλαιπωρούνταν χρόνια από την τραγική απώλεια δύο εκ των τριών τους παιδιών.

Τα σημάδια που ίσως «μαρτυρούν» κακοποίηση
Επίσης, ιατροδικαστική εξέταση που ζήτησε ο κ. Χατζηγιάννης για την εντολέα του, δείχνει, όπως λέει, στο πόρισμά της εγκαύματα στα χέρια της τα οποία προήλθαν στην προσπάθειά της να κατασβήσει την πυρκαγιά, αλλά και πολλές κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος, που προέρχονται πιθανά και σε κακοποίηση, άλλες εμφανείς και άλλες σε αποδρομή.

Η 49χρονη ισχυρίζεται το εν βρασμώ ψυχής, έπειτα από τον διαπληκτισμό που είχε με τον σύζυγό της: «Έριξε μεν το εύφλεκτο υγρό, αλλά άναψε η φωτιά λόγω του ότι κάπνιζαν και οι δύο». Επίσης, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης ότι σύμφωνα με βίντεο της αστυνομίας αποδεικνύεται ότι η ίδια προσπάθησε με χαρτόκουτα να σβήσει τη φωτιά, και στη συνέχεια και οι δύο από κοινού να κατασβέσουν φωτιά σε παρακείμενο καταψύκτη».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το