Ελλάδα

Τι έκανε ο δήμαρχος Πάρου για να μη φύγει το ασθενοφόρο από το νησί

dimarxos-paros_708

Ενα ιδιαίτερο περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της Παροικιάς, όταν με απόφαση του ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του θα… μετακόμιζε στο νησί της Μυκόνου.

Η υπομονή του δημάρχου εξαντλήθηκε, όταν πάρα τις επίπονες προσπάθειες και τις συνεχείς συνομιλίες με τους βουλευτές Κυκλάδων αλλά και την Περιφέρεια και με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, οι προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή όταν ήταν έτοιμο να επιβιβαστεί στο πλοίο το ασθενοφόρο, άρπαξε το κλειδί του οχήματος με συνέπεια την ακινητοποίησή του.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή τη διοίκηση και στη συνέχεια, μετά από τηλεφωνική συνομιλία του δημάρχου με τον διοικητή του ΕΚΑΒ, ματαιώθηκε προσωρινά η μεταφορά του σε άλλο νησί.

Να σημειώσουμε πως το νησί της Πάρου έχει στην κατοχή του δύο ασθενοφόρα. Το ασθενοφόρο που αποτελεί πηγή διαμάχης, πρόσφατα παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου και προέκυψε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, δηλαδή με ευρωπαϊκά χρήματα. Εκείνο που προϋπήρχε είχε προκύψει από πρόγραμμα εξοπλισμού των νησιών που είχε επιμεληθεί η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parosnews, η διοίκηση του ΕΚΑΒ επιθυμούσε το νέο ασθενοφόρο της Πάρου, να μετακινηθεί στη Μυτιλήνη, αλλά σύμεφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό δεν κατέστη εφικτό όταν πληροφορήθηκαν πως υπάρχουν ελλείψεις στο εξοπλισμό της εσωτερικής του καμπίνας και έτσι αποφασίστηκε να αφαιρέσουν το παλαιότερο ασθενοφόρο, που έχει τα πάντα. Ωστόσο, και τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, καθώς η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είχε χρηματοδοτήσει την αγορά του και είχε φροντίσει το κάθε όχημα, συμπεριλαμβανομένου του Κ.Υ. Πάρου, να πάνε στα συγκεκριμένα νησιά.

Πηγή: cyclades24, parianosdromos, parosnews

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το