Τοπικά

Τη δική τους στέγη απέκτησαν οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας 

Τη δική τους στέγη βρήκαν οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας μετά από δωρεάν παραχώρηση διαμερίσματος συμπολίτη που με τον τρόπο αυτό έδειξε τη μεγάλη του ευαισθησία και αλληλεγγύη.
Ο σύλλογος καρκινοπαθών Μαγνησίας έκοψε χθες τη βασιλόπιτα σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ξενία.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σοφία Ιωάννου αναφέρθηκε στη σημαντική εξέλιξη της ανεύρεσης στέγης που ήταν και χρόνιο αίτημα του συλλόγου λέγοντας: «Το 2019 μπήκε με μια ευχάριστη εξέλιξη που είναι η ανεύρεση στέγης για τον σύλλογό μας. Τελικά επήλθε λύση μετά από δωρεάν παραχώρηση διαμερίσματος που υπήρξε από τον μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο κ. Χρήστο Μπακόπουλο και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη αλληλεγγύη που επέδειξε. Το διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 95 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην οδό Τάκη Οικονομάκη 51 και σε συμβολή με την οδό Γκλαβάνη. Πλέον εκεί θα βρίσκονται τα γραφεία μας και σε έναν άνετο χώρο θα μπορούμε να βρισκόμαστε οι καρκινοπαθείς και να συντονίζουμε τις δράσεις μας».

Στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου που δημιουργήθηκε το 2012 με πρώτη πρόεδρο την Ελένη Φουστούκου που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.
Τα μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών αγγίζουν τα 900, αν και οι πάσχοντες είναι περισσότεροι.
«Παρακολουθούμε με προβληματισμό τα αποτελέσματα της μελέτης θνησιμότητας που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους τοπικούς φορείς. Παρατηρούμε την αύξηση των περιστατικών καρκίνου και πιστεύουμε ότι πρέπει να αναζητηθούν και τα αίτια» είπε η κ. Ιωάννου και συμπλήρωσε πως «επιστήμονες που μιλούν σε συνέδρια της ομοσπονδίας καρκινοπαθών, δίνουν την ελπίδα της θεραπείας του καρκίνου μέσα από τα νέα φάρμακα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το