Τοπικά

Τη Δευτέρα παραλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη μελέτη για τον κυκλικό κόμβο στην Μπουρμπουλήθρα

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου αναμένεται να παραλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη μελέτη για τον κυκλικό κόμβο στην Μπουρμπουλήθρα, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Βόλο για την υπογραφή συμβάσεων έργων, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
“Περιμένουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας τη λύση του κυκλικού κόμβου στην είσοδο του λιμανιού, στη Μπουρμουλήθρα. Επικοινώνησα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείοy για να στείλει τον κυκλικό κόμβο ανεξάρτητα από τη μελέτη Λαρίσης -Μπουρμουλήθρα. Για τη μελέτη αυτή θέλουν επιπλέον χρήματα να πληρώσουμε. Πληρώνει η Περιφέρεια, την κάνει το Υπουργείο και λογαριασμό δεν μας δίνουν για το πότε θα ολοκληρωθεί”.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός του 2019. “Ήθελαν να βάλουν φανάρια εκεί και εμείς τους πείσαμε να γίνει κυκλικός κόμβος. Πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα μας έρθει η μελέτη για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το έργο”.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη πως είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κατά την οποία συγκεκριμενοποιήθηκαν τα έργα που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. “Συμφωνήσαμε για την χρηματοδότηση της αγοράς ενός γερανού και ενός παλετοφόρου οχήματος αλλά και για την ανακατασκευή μίας αποθήκης που θα γίνει χώρος συνάθροισης και πολιτιστικών εκδηλώσεων” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.
Πρόσθεσε επίσης ότι τα σχέδια της ανακατασκευής εκπονεί η εταιρεία του Κ. Αδαμάκη και σύντομα αναμένεται να εκδοθούν και οι οικοδομικές άδειες.

Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει καθυστέρηση στην ωρίμανση των εν λόγω έργων καθώς από την κυβέρνηση δεν είχε γνωστοποιηθεί το ποσοστό της κρατικής συμμετοχής σε αυτές τις επενδύσεις «Γίνεται χαμός στα λιμάνια. Υπάρχουν 3,5 εκ. ευρώ αδιάθετα για έργα στο λιμάνι του Βόλου και στο λιμάνι της Σκιάθου και τίποτα δεν προχωρούσε έως ότου ανακοινώσουν το ποσοστό της κρατικής συμμετοχής» ανέφερε.

Ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για το κλειστό γήπεδο Αλοννήσου. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δημοπρατήθηκε και σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 260.000 ευρώ ( 410.000 ο συνολικός προϋπολογισμός καθώς θα προστεθούν άλλες 150.000 ευρώ για τα όργανα στο γυμναστήριο).

Επιπλέον υπέγραψε τη σύμβαση ύψους 1 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου Μικροθήβες-Ν. Αγχίαλος, 150.000 ευρώ για τον καθαρισμό ρεμάτων στο δήμο Ρήγα Φεραίου, 100.000 ευρώ για την αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης και 35.000 ευρώ συμπλήρωμα στην εργολαβία πεζοδρόμησης του περιφερειακού δρόμου της Σκιάθου.
Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ακόμα πως θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τη Σκιάθο καθώς ανακοινωθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα ύψους 50 εκ. ευρώ.

Επίσης δήλωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ύψους 250.000 ευρώ για τη συντήρηση του γηπέδου του Ν.Π.Σ. Βόλου και άλλη μία του ιδίου ύψους για τη συντήρηση του ΕΑΚ του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το