Τοπικά

Τη Δευτέρα η δίκη του 57χρονου ιερέα

 

Στο εδώλιο του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κάθισε χθες ιερέας κατηγορούμενος ότι χτύπησε την πρεσβυτέρα, ενώ προκάλεσε και ζημιές στο σπίτι τους, που βρίσκεται σε περιοχή του Πηλίου.

Ο συνήγορος του, ζήτησε αναβολή προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και το Δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για αύριο Δευτέρα, ενώ ήρε και την κράτηση του ιερέα, υπό τον όρο να διαμείνει στο σπίτι της αδελφής του σε άλλη περιοχή. Παράλληλα μέχρι τη δίκη δεν θα πρέπει να πλησιάσει την οικογενειακή εστία, σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.
Ο ιερωμένος κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συζύγου σύμφωνα με το άρθρο 312 του νέου Ποινικού Κώδικα. Φέρεται προχθές το απόγευμα να επέστρεψε το σπίτι του και να έβρισε την παπαδιά, ωστόσο, φέρεται να μη σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τής επιτέθηκε χτυπώντας τη με τα χέρια του στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ έσπασε και τρία ποτήρια. Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, με τον ιερέα να συλλαμβάνεται. Χθες στο αυτόφωρο αρνήθηκε ότι άσκησε σωματική βία εναντίον της, παραδεχόμενος μόνο ότι δημιουργήθηκε λεκτική ένταση, αποδίδοντάς τη στην οικονομική δυσκολία της εποχής. Στην κατάθεσή της η γυναίκα δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη και θέλει να υπάρξει αποφόρτιση της έντασης μεταξύ τους. Ερωτηθείσα από τον εισαγγελέα της έδρας για το αν ο ιερέας στο παρελθόν την έχει χτυπήσει, ανέφερε πως όχι, λέγοντας, ωστόσο, ότι πού και πού έχουν συμβεί επεισόδια μικρής έκτασης. Δηλαδή ότι της έχει φωνάξει και πως είναι γενικά νευρικός ως χαρακτήρας.
Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε ο ιερέας να παραμείνει κρατούμενος, κάτι που απέρριψαν οι δικαστές, αφήνοντάς τον ελεύθερο, ενώ αναμένεται για το επεισόδιο να επιληφθεί και η Μητρόπολη Δημητριάδος. Σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει αποκτήσει από τον γάμο του τρία παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το