Τοπικά

Tη χορήγηση εγγράφων σε σχέση με το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ προς το Υπ. Εσωτερικών για επιχορήγηση ζητεί ο Λ. Μαυρογιάννης

Η Δημοτική Κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” απέστειλε το παρακάτω αίτημα στη ΔΕΥΑΜΒ μέσω του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικού συμβούλου Λεωνίδα Μαυρογιάννη.

Στο αίτημά του αναφέρει:

“Κύριε πρόεδρε,
Ζητώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του αιτήματος επιχορήγησης που υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 49 του ν. 5027/2023 και σύμφωνα με την αριθμ. 26247 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 2011Β΄/29-3-2023) περί επιχορήγησης Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), για την εξόφληση δικαστικών και συναφών υποχρεώσεών τους και την αριθμ. 88/28-3-2023 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (αντιδικία με την ΕΡΓΗΛ).
Ζητώ, επίσης, να λάβω γνώση των σχετικών εγγράφων που συνοδεύουν το αναφερόμενο αίτημα επιχορήγησης, ρητά επιφυλασσόμενος να ζητήσω και τη χορήγηση αντιγράφων όλων ή κάποιων από τα έγγραφα αυτά.
Είναι αυτονόητο ότι ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (και δημοτικός σύμβουλος Βόλου) έχω όχι μόνο εύλογο ενδιαφέρον και συνεπώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ζητήσω και να λάβω αντίγραφα των εν λόγω εγγράφων, αφού πρόκειται για υπόθεση που αφορά μείζονα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το