Τοπικά

Τι απαντά ο Δήμος Βόλου στις καταγγελίες ότι δεν διέθεσε τροφή για τη σίτιση των αδεσπότων

Aστήρικτους και ανυπόστατους χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή Βόλου τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες περί άρνησης του Δήμου να βοηθήσει στη σίτιση των αδέσποτων ζώων. “Προς ενημέρωση των πράγματι ευαίσθητων πολιτών”, η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι:

Με την έναρξη της πανδημίας και μετά τα γενικότερα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν το Μάρτιο του 2020 και ειδικότερα στο χώρο της εστίασης, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία της περιοχής αλλά και με μεμονωμένους φιλόζωους κατάρτισε ενιαίο μητρώο εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος μας προέβη σε διανομή 6.780 κιλών σκυλοτροφής το δίμηνο Απριλίου – Μάιου 2020, ενώ με τα νέα περιοριστικά μέτρα για το δίμηνο Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 διέθεσε επιπλέον 11.200 κιλά σκυλοτροφής.

Συνολικά διανεμήθηκαν 18 τόνοι σκυλοτροφής μέσω των φιλόζωων εθελοντών. Να διευκρινιστεί πως οι τροφές αυτές διατέθηκαν επιπλέον των τροφών του Δημοτικού καταφυγίου.

Εντός του Μαρτίου θα γίνει νέα διανομή σκυλοτροφών. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου δεν είναι υποχρεωτική, αλλά γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής του δραστηριότητας, και για όσους ενδεχομένως περί άλλων τυρβάζουν (δουλειά δεν είχε….), σημειώνεται ότι συνεχίζει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, ιδιαίτερα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το