Τοπικά

Θύμα βίας 15χρονη μαθήτρια στο Νότιο Πήλιο – Συμμαθητής της έσπασε το δάχτυλο

Ζωή – μαρτύριο ζούσε για έναν χρόνο μία 15χρονη μαθήτρια από περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από τον εκφοβισμό που βίωνε από τρεις συμμαθητές της, ενώ μόλις την περασμένη Παρασκευή ένα τέταρτο αγόρι τής έσπασε το δάχτυλο.
Όπως δήλωσε ο πατέρας της μαθήτριας στη «Θ», τα τρία αγόρια, συμμαθητές της, άρχισαν από πέρσι να την ενοχλούν. «Την είχαν απειλήσει με μαχαίρι και με κατσαβίδι, τη χτυπούσαν στο κεφάλι, στην πλάτη και η κόρη μου είχε φοβηθεί. Την είχε κυριεύσει ο φόβος και δεν έλεγε ούτε στους καθηγητές της τι συνέβαινε, ούτε σε εμάς τους γονείς της». Οι γονείς της είδαν σημάδια στο κορμί της, όπως μελανιές στα πόδια, στα χέρια και τη ρωτούσα τι είχε συμβεί, αλλά η 15χρονη απαντούσε ότι χτύπησε στην πόρτα ή στη μπασκέτα.
Ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε ότι την έσπρωχναν ξαφνικά όταν κινούταν από το σχολείο προς τη στάση, έπεφτε και χτυπούσε. «Τα περιστατικά συνέβαιναν μέσα και έξω από το σχολείο» πρόσθεσε, ενώ ανέφερε, πως από πέρσι έχουν αλλάξει καθηγητές και διευθύντρια στο σχολείο.
Το τι ζούσε όλο αυτό το διάστημα έγινε γνωστό στους γονείς της μόλις τον περασμένο μήνα.
«Όταν τη χτυπούσαν δημόσια το έβλεπαν και άλλα παιδιά, αλλά δεν μίλησαν. Εμείς όταν το μάθαμε καταθέσαμε μήνυση στην Εισαγγελία και ενημερώσαμε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ανέφερε ενώ όπως δήλωσε στα παιδιά επιβλήθηκε μόνο διήμερη αποβολή.

Την Παρασκευή το κορίτσι πήρε άδεια από τον καθηγητή για να πάει στην τουαλέτα. Πάνω στις βρύσες βρήκε έναν αναπτήρα και θέλησε να τον παραδώσει στη διευθύντρια του σχολείου. Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε έναν μαθητή μικρότερης τάξης που πήγε να της πάρει τον αναπτήρα από το χέρι. Η κοπέλα, όπως καταγγέλλει ο πατέρας, δεν του τον έδινε και το αγόρι της τον άρπαξε με τη βία με αποτέλεσμα να της βάλει το χέρι μέσα στο μπουφάν και να της σπάσει το δάχτυλο. Πάλι η 15χρονη δεν ανέφερε σε κανέναν τι είχε συμβεί.
Όταν επέστρεψε στο σπίτι πονούσε το χέρι της και το δάχτυλο μαύρισε. «Είπε ότι το χτύπησε στην πόρτα. Της ζήτησα φωτογραφία γιατί ήμουν στη δουλειά και είδα ότι ήταν ο παράμεσος. Δεν γίνεται να κλείσεις στην πόρτα μόνο ένα δάχτυλο. Έτσι μας είπε τι έγινε».
Οι γονείς πήγαν το παιδί τους στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στο Νοσοκομείο του Βόλου στη συνέχεια έκανε ακτινογραφίες και βρέθηκε ότι έχει κάταγμα.
Την Κυριακή οι γονείς κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου μαθητή. Αυτή την εβδομάδα η κοπέλα δεν πήγε στο σχολείο και θα έχει το δάχτυλο σε νάρθηκα μέχρι 10 Ιανουαρίου.

«Από τον φόβο που έχει δεν ανοιγόταν να μιλήσει. Τα κρατούσε όλα μέσα της. Την έπαιρνα κάθε μέρα και τη ρωτούσα αν έγινε κάτι στο σχολείο και μου έλεγε όχι. Την είχαν τρομοκρατήσει» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως αν είχαν τιμωρηθεί οι τρεις συμμαθητές της, θα είχαν αποτραπεί νέα επεισόδια.
Σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης θα συναντηθεί με τους γονείς της 15χρονης μαθήτριας. Όπως δήλωσε στη «Θ» πριν από περίπου έναν μήνα ο πατέρας ενημέρωσε για το περιστατικό τη Διεύθυνση. «Θεωρήσαμε όλοι ότι έληξε το γεγονός, λόγω των ενεργειών του πατέρα και του σχολείου. Δυστυχώς διαψευσθήκαμε, καθώς, όπως υποστηρίζει ο πατέρας, συνέβη κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Για αυτό τον λόγο τον κάλεσα στο γραφείο όπως και τη διευθύντρια του σχολείου».
Στο μεταξύ, στον Αλμυρό μετέβη χθες ο κ. Σαβελίδης μετά τις καταγγελίες για εκφοβισμό 12χρονου μαθητή. Εκεί συναντήθηκε με τους γονείς του 12χρονου παιδιού, μαθητές από το 15μελές, εκπρόσωπο από τον σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου.
«Το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά και τους νέους μας είναι το ελληνικό σχολείο. Το σχολείο έχει ψυχολόγο, κοινωνιολόγο και όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι» δήλωσε ο διευθυντής για το περιστατικό και όπως ανέφερε θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες από το σχολείο για το θέμα.
Σημείωσε πως τα σχολεία αποτελούν το πιο προστατευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το