Τοπικά

Θηλυκές συμμορίες στο κέντρο του Βόλου

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες μαθητριών του 2ου πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο άτυπης έρευνες που διεξήχθη σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων.
Μαθήτριες του ομίλου δημοσιογραφίας του 2ου πρότυπου γυμνασίου Βόλου, μίλησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο ΤΕΕ Μαγνησίας για την παραβατικότητα των ανηλίκων.
Η Αναστασία Σκολαρίκη μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου που συμμετέχει στον όμιλο δημοσιογραφίας του γυμνασίου, επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε μία άτυπη έρευνα μεταξύ μαθητών – τριών γυμνασίου και λυκείου πριν από 2,5 μήνες, για την παραβατικότητα των ανηλίκων. Όπως δήλωσε «συμπεράναμε ότι η εφηβική παραβατικότητα είναι ένα φαινόμενο το οποίο αυξάνεται κυρίως λόγω της ψηφιοποίησης της κοινωνίας και λόγω των απρόσωπων σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ εφήβων, που είναι συνέχεια στα social media και δεν δίνουν σημασία στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων». Από την έρευνα προέκυψε ότι, τα αγόρια είναι πιο επιρρεπή να εμπλακούν σε βίαιες πράξεις ωστόσο, όπως συμπλήρωσε η Αναστασία «τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο των θηλυκών συμμοριών δηλαδή κορίτσια ευχαριστιούνται, όταν ασκούν λεκτική ή σωματική βία σε πιο συνεσταλμένες συμμαθήτριες ή μαλώνουν μεταξύ τους για το ίδιο αγόρι». Η ίδια αναφέρεται σε περιπτώσεις κυρίως στον Αγ. Νικόλαο, που όπως η ίδια σημειώνει «Στο σχολείο δεν παρατηρούμε τέτοια φαινόμενα, ωστόσο έξω από αυτό κι ειδικά στην πλατεία Αγ. Νικολάου όπου είναι και το κέντρο της εφηβικής παραβατικότητας παρατηρείται πολύ έντονα, κορίτσια να μαλλιοτραβιούνται, ενώ βλέπουμε ακόμη και διακίνηση ναρκωτικών που είναι πολύ παράδοξο».
Η Δήμητρα Αθανασάκη από το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο, ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό εξωσχολικής βίας, όπως όπως δήλωσε «Στο ύψος του δημαρχείου Βόλου, δυο κοπέλες έπαιξαν ξύλο γιατί διεκδικούσαν το ίδιο αγόρι. Έχω δει κι έχω ενημερωθεί, για δράστες εφήβους που κλέβουν από μαγαζιά, ή από περίπτερα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους είναι απασχολημένοι και το κάνουν όχι γιατί έχουν ανάγκη τα προϊόντα που κλέψουν αλλά για μαγκιά. Οι ηλικίες είναι από 13 – 14 ετών». Σε ερώτηση της «Θ», πώς νιώθει βλέποντας όλα αυτά που διαδραματίζονται και συμβαίνουν γύρω τους, η Δήμητρα απάντησε «νιώθω απογοήτευση για τη νέα γενιά που χρησιμοποιηθούν αθέμιτα μέσα για να φανούν κάπως κι ότι είναι νταήδες».
Η Θεανώ Μαρία Βαούτη, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου στο ίδιο σχολείο, αναφέρθηκε τόσο στην αύξηση της παραβατικότητας από ανήλικους, καθώς και στους τρόπους αντίδρασης, κυρίως στο ρόλο των γονέων. Όπως είπε «Ο φόρτος εργασίας που έχουν οι γονείς σήμερα, δεν τους επιτρέπει να περνάνε ώρες με τα παιδιά τους κι αυτό τους δημιουργεί ψυχολογικά και τους προτρέπει να στρέφονται σε διάφορες παρέες που δεν έχουν θετικό αντίκρισμα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών. Παρ’ όλα αυτά και οι γονείς αλλά και εμείς τα παιδιά θα πρέπει να τα αναφέρουμε αυτά τα περιστατικά και να συμβάλλουμε ώστε να προλάβουμε ό,τι αρνητικό μπορεί να επακολουθήσει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το