Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε συμμορία που κρατούσε αιχμάλωτους και βασάνιζε αλλοδαπούς

Στην απελευθέρωση επτά αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό Νυμφόπετρα, προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, συνελήφθησαν τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλοδαποί, ηλικίας 22, 20 και 28 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της «αρπαγής», της «σωματικής βλάβης» και της «παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, ενώ κάποια μέλη του, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «φύλακα», κρατούσαν παρά τη θέλησή τους άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο μεταξύ, απειλώντας τα και προκαλώντας σωματικές βλάβες, τα απειλούσαν και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες, απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Κατασχέθηκαν ένα ξύλο-κοντάρι, δύο μαχαίρια, μεταλλικό καλέμι, δύο τετράδια με σημειώσεις και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το