Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο από τους συμβασιούχους σε ιδιώτες για την αποκομιδή σκουπιδιών

Στο σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πυλαίας είναι συγκεντρωμένοι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα και δηλώνουν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν έστω και προσωρινά τη διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών από ιδιώτες.

«Ήρθαμε να αποτρέψουμε να μπει ιδιώτης στα απορρίμματα. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας για να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Ζητάμε την άμεση μετατροπή μας σε αορίστου χρόνου. Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικές δομές όπως η καθαριότητα να δοθούν σε ιδιώτες» δήλωσε η αντιπρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε «θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία έστω και προσωρινά γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι «μόλις μετατραπούν οι συμβάσεις μας την άλλη ημέρα θα πάμε να καθαρίσουμε την πόλη όπως κάνουμε καθημερινά».

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τα «βουνά» των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της πόλης λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη προκειμένου να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Ειδικότερα, αναρτήθηκε στη Διάυγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη.

Από την πρώτη στιγμή, η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε από τον δήμο Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει την απόφαση απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το