Αθλητισμός

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές…

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία πήρε το τμήμα κωπηλασίας του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Χθες στις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Άγιο Κωνσταντίνο υποδέχθηκαν θερμά τους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο, το Ευρωπαϊκό και το Βαλκανικό πρωτάθλημα κατακτώντας πολλά μετάλλια.
Οι εν λόγω κωπηλάτες τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη βολιώτικη και την ελληνική κωπηλασία γενικότερα στο εξωτερικό και η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια επιβράβευση για την επιτυχία τους. Τους αθλητές υποδέχθηκε ο προπονητής Σίμος Σάμιος, οποίος τους πρόσφερε λουλούδια και από ένα μπλουζάκι με το έμβλημα του ομίλου. Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος και οι γονείς τους αντάμειψαν με ζεστό χειροκρότημα.

Το τμήμα κωπηλασίας του ομίλου μαζί με τους γονείς των αθλητών

Ο πρωταθλητής Ευρώπης νέων ανδρών Γιάννης Καλανδαρίδης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ τον όμιλο για την υποδοχή. Ξέρω ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι που με νοιάζονται πολύ και τους νοιάζομαι κι εγώ εξίσου».
Ο 19χρονος κωπηλάτης μίλησε για τα συναισθήματά του: «Νιώθω υπερήφανος που εκπροσώπησα τη χώρα μου και πήρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χρυσό ευρωπαϊκό. Φέτος η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, γιατί από την κατηγορία εφήβων πήγα στη νέων και το επίπεδο ανέβηκε πολύ».
Από την πλευρά της η 18χρονη Μαργαρίτα Γεωργούδη, που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο, στο Ευρωπαϊκό νεανίδων και στους Βαλκανικούς, τόνισε ότι «η στήριξη που έχουμε από τους προπονητές είναι σημαντική για μας, γιατί μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και σε κάθε αγώνα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αναδείξουμε τον αθλητισμό».

Οι κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ που διακρίθηκαν με τους προπονητές τους

Για να συμπληρώσει ο Γρηγόρης Σχιζοδήμος, που κατέκτησε 6η θέση στο Παγκόσμιο και δύο χρυσά στους Βαλκανικούς: «Το χάρηκα αρκετά. Εκπροσώπησα την Ελλάδα σε μια πόλη που κάποτε ήταν ελληνική και καταφέραμε να ακούσουμε δύο φορές τον εθνικό μας ύμνο».
Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών Σίμος Σάμιος, αφού συνεχάρη τα παιδιά για τις διακρίσεις τους δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε τα 11 παιδιά που γύρισαν από τη Βαλκανιάδα -πράγμα πρωτόγνωρο- και ταυτόχρονα να γιορτάζουμε τις επιτυχίες στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό, καθώς και την ανάδειξη του ΟΕΑ/ΝΑΒ ως πολυνίκη συλλόγου στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ταλαντούχοι αθλητές αλλά και καλοί χαρακτήρες.
Ωστόσο χρειαζόμαστε βοήθεια από την πολιτεία ή αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το πρόβλημά μας είναι ότι μετά τα 18-19 χρόνια οι περισσότεροι αθλητές σταματούν κι ενώ έχουν μπροστά τους μια λαμπρή πορεία. Χρειαζόμαστε ένα νομοθετικό πλαίσιο που να στηρίζει όλα τα αθλήματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το