Αθλητισμός

Θερινό καμπ Shinkyokushinkai στη Σκιάθο

Μετά από τρία χρόνια απουσίας από το νησί των Σποράδων, το διεθνές Summer camp της Ελληνικής Ένωσης Shinkyokushinkai επέστρεψε στο πανέμορφο νησί της Σκιάθου, στην περιοχή Κουκουναριές και το ξενοδοχείο Golden Beach. Συνδιοργανωτής ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β.Σποράδων, ενώ συμμετείχαν 35 αθλητές και εκπαιδευτές από Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα.
Η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία. Ο κορυφαίος δάσκαλος Shihan Cyril Andrews 6ο Dan, εκπρόσωπος του Βρετανικού Shinkyokushinkai αλλά και οι δυο δάσκαλοι Shihan Γιώργος Κοσμίδης (αρχηγός εκπρόσωπος του Ελληνικού Shinkyokushinkai 5o Dan) και Οτάριο Μελικιάδης (Branch Chief Βορείου Ελλάδος 5o Dan), δίδαξαν ακούραστα Κata, Κihon, Ιdo Geiko-Kούμιτε παρουσιάζοντας με πλήρη ανάλυση και επεξήγηση Bunkai ανεβάζοντας ψηλά το τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο γνώσεων όλων των εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai. Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δυο Έλληνες δάσκαλοι είναι απόλυτα ενεργοί και μάχιμοι και συμμετέχουν στα Κούμιτε, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους νεότερους εκπαιδευτές.

Τον Άγγλο δάσκαλο συνόδευσαν οι δυο βοηθοί του Sensei John Heath και Sensei Owen Betley. Από την Γαλλία την διοργάνωση τίμησε ο Branch Chief Sebastien Vanroyen, ένας από τους κορυφαίους πρωταθλητές της Ευρώπης.
Την ελληνική Ένωση Shinkyokushinkai εκπροσώπησαν ο Sensei Παπαγιαννίδης Φίλιππος, ο Sensei Γιάννης Κρίσιλας, η Sensei Βίκυ Κοσμίδου, ο senpai Παπαδόπουλος Γρηγόριος, ο Senpai Ποζαπαλίδης Ηρακλής, ο Senpai Μαυρόπουλος Γεώργιος, ο Senpai Σιούρας Βίκτωρ, καθώς και αθλητές από τους συλλόγους της Ένωσης. Στην διάρκεια του camp έγιναν εξετάσεις προαγωγής βαθμών, όπου προήχθη στο 1ου KYU ο Senpai Γάγιας Γεώργιος.
Την τελευταία βραδιά, έγινε το καθιερωμένο Sayonara Party μια μικρή λιτή εκδήλωση όπου απονεμήθηκαν τα πτυχία συμμετοχής, αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια στους προσκεκλημένους εκπαιδευτές, ενώ παραδόθηκαν και τα επίσημα ιαπωνικά διπλώματα και οι γνήσιες χρυσοκέντητες μαύρες ζώνες στους αθλητές και αθλήτριες που έδωσαν εξετάσεις στο Winter camp. Μεταξύ των οποίων στο 3ο Dan η Sensei Βίκυ Κοσμίδου, ο Sensei Γιάννης Κρίσιλας και στο 1ο dan οι Senpai Δημητρίου Αναστασία, Ανδρεανίδου Μπέλλα και Αγαθουλέσης Θεόδωρος.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γιώργος Κοσμίδης επισήμανε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψη και συμμετοχή του προέδρου της παγκόσμιας οργάνωσης WKO Shihan Kenzi Midori στο 23o Summer camp το 2020 στην Σκιάθο, στο οποίο θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός αθλητών και εκπαιδευτών από όλη την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το