Αθλητισμός

Θερινό καμπ Kyokushinkai στη Σκιάθο

Το όμορφο νησί της Σκιάθου επέλεξε για την διοργάνωση του 10ου Greek Summer Camp του Kyokushinkai karate της χώρας μας ο Εκπρόσωπος του συστήματος Ιωάννης Στεφάνου. Σε αυτό έδωσαν το «παρών» προπονητές και αθλητές, μέλη της Ελληνικής Οργάνωσης.
Επίσημος προσκεκλημένος ο οποίος δίδαξε στο Summer Camp ήταν ο Παγκοσμίου φήμης Ιάπωνας δάσκαλος Σιχάν Κατσουχίτο Γκοράι 7 Dan, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai Karate και μέλος της τεχνικής και εξεταστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οργάνωσης. Ο δημοφιλής δάσκαλος ήρθε στην χώρα μας για δεύτερη φορά και δήλωσε ευτυχής που είχε την χαρά να επισκεφτεί ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες αθλητές καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Ιάπωνα δάσκαλο και να μοιραστούν μαζί του την μεγάλη εμπειρία και γνώση του στο δυναμικό στυλ του αγωνιστικού Kyokushinkai karate και παράλληλα τόσο των τεχνικών αυτοάμυνας και του παραδοσιακού καράτε. Ο Σιχάν Κατσουχίτο Γκοράι διατελεί επί σειρά ετών ως προσωπικός συνεργάτης του μεγάλου δασκάλου και Αρχηγού του Kyokushinkai Karate, Kancho Shokei Matsui 9 Dan και είναι αυτός που υπό την επίβλεψή του διοργανώνονται Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα καθώς και υπεύθυνος των κανόνων διαιτησίας.

Το πρόγραμμα του Summer Camp περιλάμβανε δύο προπονήσεις ημερησίως συνδυάζοντας εκπαίδευση τόσο σε συνθήκες θάλασσας όσο και εδάφους προσφέροντας στους συμμετέχοντες μία εξαιρετική εμπειρία. Όλοι τους πήραν δωρεάν συλλεκτικό μπλουζάκι και καπέλο προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και διπλώματα συμμετοχής του Kyokushinkai Karate υπογεγραμμένα από τον μεγάλο Ιάπωνα δάσκαλο με τον οποίο και φωτογραφήθηκαν.
Κατά την παραμονή του στην Σκιάθο ο Κατσουχίτο Γκοράι συζήτησε μαζί με τον Ιωάννη Στεφάνου για την διοργάνωση διεθνούς πρωταθλήματος στον Βόλο. Ο Ιάπωνας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Στεφάνου για την επιτυχή διοργάνωση του Βαλκανικού στην πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια του Summer Camp ο Βολιώτης πρωταθλητής Μάριος Στεφάνου έλαβε μέρος στις εξετάσεις για τον βαθμό της μαύρης ζώνης 3 Dan, υπό τον καθημερινό έλεγχο του γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης, περνώντας με επιτυχία όλα τα στάδια των εξετάσεων
Ο κ. Γκοράι στο τέλος των εξετάσεων συνεχάρη τον Μάριο Στεφάνου τόσο για το τεχνικό του επίπεδο όσο και το αγωνιστικό και όπως δήλωσε ο ίδιος ως επίσημος Εκπρόσωπος της I.K.O International Kyokushinkai Organization, είναι ευτυχής και σίγουρος ότι ο Μάριος Στεφάνου με τις γνώσεις του και την αγωνιστική του εμπειρία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του Kyokushin στην Ελλάδα.

Το 10ο Summer Camp τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπαιδευτές Μιχάλης Σηφάκης από τον σύλλογο του Ηρακλείου Κρήτης με αθλητές τους, ο εκπαιδευτής Καραγεώργος Χρήστος από την Καλαμπάκα, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας του Kyokushinkai Karate Sensei Omer Duran, οι προπονητές Κυριακή και Μάριος Στεφάνου, ο εκπαιδευτής Νίκος Δεληγιάννης και αθλητές του συλλόγου του κ. Ιωάννη Στεφάνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το