Τοπικά

Θεματικό έτος «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές» – Συνάντηση-συζήτηση χθες παρουσία 50 εκπροσώπων φορέων και συλλόγων

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεπής στον αρχικό του σχεδιασμό, για θεματικές δράσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και συνεργασία φορέων από τη Μαγνησία – Αγιά, συνεχίζει τον ετήσιο προγραμματισμό του με ένα νέο θέμα εξίσου ενδιαφέρον για το έτος 2018-19. Το θεματικό έτος 2018 είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Λαϊκή Τέχνη και φέρει τον διακριτικό τίτλο «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές».

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα η ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση με την παρουσία σχεδόν 50 εκπροσώπων συλλόγων και φορέων όχι μόνο του Βόλου, αλλά και της περιφέρειας της Μαγνησίας, των νησιών των Β. Σποράδων, ακόμη και της Αγιάς.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν οι φορείς και οι σύλλογοι να συμμετέχουν με τις προτάσεις και τις ιδέες τους στον σχεδιασμό του θεματικού έτους με τίτλο «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές».
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος επισήμανε ότι «η προσπάθειά μας με τη «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, έχει ως σκοπό μία παρουσία ενωτική, μία παρουσία που να οδηγεί σε συνεργασίες και συνέργειες, σε κοινές παρουσιάσεις. Με τη θεματική του κάθε έτους καλούμε όλους τους φορείς που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, προκειμένου να συμπράξουν και να συμπράξουμε μαζί τους».

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα η ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση με την παρουσία σχεδόν 50 εκπροσώπων συλλόγων και φορέων

«Σήμερα (σ.σ. χθες) για άλλη μια φορά, διότι αυτό το κάνουμε από την πρώτη χρονιά, έχουμε καλέσει όλους τους εκπροσώπους να έρθουν για να παρουσιάσουμε το θέμα της χρονιάς του 2018, που έχει να κάνει με τις χειροποίητες τέχνες. Σήμερα θα ακουστούν προτάσεις, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και προτεραιότητες, προκειμένου όλοι μαζί να παρουσιάσουμε και αυτόν τον πλούτο που έχει ο τόπος μας. Έχουμε δημιουργήσει πλέον ένα κλίμα εμπιστοσύνης που είναι το πιο βασικό στοιχείο για να μπορούν να προχωρούν τέτοιες προσπάθειες» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής συνάντησης – συζήτησης περιλάμβανε:
– Εισαγωγική τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκου Τσούκα.
– Παρουσίαση αρχικού ετήσιου σχεδιασμού για το θεματικό έτος δράσεων και εκδηλώσεων «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές» από τον οργανωτικό γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτού» δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη.
– Τοποθέτηση φορέων – ερωτήσεις – συζήτηση για το θεματικό έτος.
– Κατάθεση προτάσεων προς διερεύνηση για το θεματικό έτος από τους εκπροσώπους ή πολίτες της Μαγνησίας,
– Τοποθέτηση – κλείσιμο ενημερωτικής συνάντησης από τον πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού
κ. Ιγνάτιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το