Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση από τους «Σκηνοβάτες» στη Νέα Ιωνία

Μετά τις «sold out» παραστάσεις του περασμένου Μαΐου στην Παλιά Ηλεκτρική, οι «Σκηνοβάτες» επανέρχονται με τη σύγχρονη μαύρη κωμωδία «Ένα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο», αυτή τη φορά στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, για μία και μοναδική παράσταση, στις 13 Δεκέμβρη, στις 9.15 το βράδυ.

Το έργο, μέσα από το διαβρωτικό μαύρο χιούμορ του, επιχειρεί να θίξει διαχρονικά ενδοοικογενειακά προβλήματα, να σατιρίσει την ψευτιά και την υποκρισία που συχνά ταλανίζουν τις συζυγικές σχέσεις. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ένας διάσημος συγγραφέας και η γυναίκα του, δίνουν ένα ανοιξιάτικο βράδυ ραντεβού με το πεπρωμένο. Μαζί τους, μια Ουκρανή υπηρέτρια, φανατική «ρουβίτσα» και πρώην αθλήτρια στίβου, ένα θεοπάλαβο μέντιουμ, με κορυφαία, ωστόσο επαγγελματική συνείδηση και ένας παιχνιδιάρης γιατρός με τη γυναίκα του. Θα πλέξουν παρέα ένα γαϊτανάκι ανατροπών, υπερβάσεων, μυστηρίου και γέλιου.
Με τη δουλειά τους αυτή οι «Σκηνοβάτες» δημιούργησαν ένα έργο φρέσκο, απόλυτα σύγχρονο, με διάλογους πικάντικους και πνευματώδεις. Μέσα σε ένα αστικού τύπου λίβινγκ-ρουμ καταγράφουν τη δράση και την αλληλεπίδραση μιας παρέας ανθρώπων, αφήνοντας σχισμές και χαραμάδες γι’ αυτό που κρύβεται από πίσω. Και αυτό που κρύβεται από πίσω είναι συνήθως ένα μεγάλο «Άγνωστο». Μια χαριτωμένη κωμική σύνθεση, που άπτεται της ιδέας του μεταφυσικού, προσδίδοντάς της χιούμορ και ευρηματικότητα. Με ένα πνεύμα απόλυτα σκανταλιάρικο οι «Σκηνοβάτες» τολμούν ανατροπές, υπερβαίνουν κλισαρισμένα στερεότυπα και το «τερματίζουν».
Συνεργάτης και στην προσπάθεια αυτή των Σκηνοβατών η ΑΜΚΕ «Μαγική Κλεψύδρα».

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Γιάννης Πάρνος, Ειρήνη Σκουλή, Απόστολος Πλακόπουλος, Γιώργος-Μάριος Κακοδήμος, Ελίνα Μπάρδα, Ελένη Καφίδα και Εβίτα Αλεξάνδρου. Σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Επιμέλεια κειμένων Ειρήνη Σκουλή. Έπιπλα-σκηνικά Disconto. Επεξεργασία ηχητικών-βίντεο Γιάννης Α. Κωστής. Στην κονσόλα ήχου ο Δημήτρης Καρατζόγλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Καλούνται όσοι επιθυμούν και στο πλαίσιο της εορταστικής καμπάνιας του Δήμου Βόλου, να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το