Τοπικά

Θα προσληφθούν 140 υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Στις 140 ανέρχονται οι προσλήψεις υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών που θα προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να ενισχυθεί το διδακτικό του προσωπικό και να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε μαθήματα.
Μεθαύριο Πέμπτη αρχίζει το ακαδημαϊκό έτος για τη φετινή χρονιά με τα διά ζώσης, αλλά και τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα να δίνουν τον τόνο.
Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη για τους φοιτητές όλων των ετών πλην του πρώτου, όπου θα ξεκινήσουν λίγες μέρες μετά.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκαν κάποια στοιχεία για τη διεξαγωγή των διά ζώσης μαθημάτων.
Όπως τόνισε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης «το 20% των θεωρητικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, δηλαδή θα συμμετέχουν μέχρι και 50 φοιτητές, ενώ για το υπόλοιπο 80% των μαθητών θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Επίσης το 85% των εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων θα διεξαχθούν διά ζώσης».
Ήδη τα προγράμματα σπουδών έχουν ανακοινωθεί από τα Τμήματα και οι φοιτητές γνωρίζουν, ποια μαθήματα θα παρακολουθούν διά ζώσης και ποια εξ αποστάσεως.
Το ενδιαφέρον της πρυτανικής αρχής επικεντρώνεται και στην αύξηση του διδακτικού προσωπικού. Ήδη έγινε η κατανομή των εννιά θέσεων μόνιμων ΔΕΠ που αφορά κυρίως στην κάλυψη κενών από συνταξιοδοτήσεις.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα στηριχθεί στα 800 μέλη ΔΕΠ, τους μερικούς δεκάδες ΕΔΙΙΠ (εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό), τους συμβασιούχους 407, τους ακαδημαϊκούς υπότροφους, αλλά και τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μεταπτυχιακούς.
Ειδικά για την τελευταία κατηγορία ο αντιπρύτανης Οικονομικών κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης δήλωσε πως «από το υπουργείο Παιδείας μάς κατανεμήθηκε ένα χρηματικό ποσό το οποίο ξεπερνά τα 350.000 ευρώ και με το οποίο θα προβούμε στην πρόσληψη 140 υποψήφιων διδακτόρων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων, προκειμένου να βοηθήσουν για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά στο εργαστηριακό κομμάτι των μαθημάτων. Θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τη διεξαγωγή των μαθημάτων».

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης Διοικητικών Θεμάτων κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος επισήμανε πως «επειδή τα διά ζώσης μαθήματα θα αφορούν ένα 20% των διδασκαλιών, θα υπάρξουν αίθουσες που δεν θα χρησιμοποιηθούν. Το πανεπιστήμιο με αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες είναι έτοιμο να δεχτεί τους φοιτητές. Ακόμη και στα μαθήματα που θα γίνουν εξ αποστάσεως οι φοιτητές γνωρίζουν ποιες ψηφιακές πλατφόρμες θα μπορούν να αξιοποιούν. Για τους πρωτοετείς φοιτητές τα μαθήματα θα ξεκινήσουν λίγες μέρες αργότερα, καθώς είναι και οι εγγραφές που γίνονται ηλεκτρονικά και θα πρέπει να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το