Τοπικά

Τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ζητεί ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ορίζει την Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα κορύφωσης της παρέμβασης και της δράσης της στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ζητά να γίνει τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα και να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας, να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία, να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο, να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αλλά και να καλυφθούν άμεσα όλα τα κεντά για κάθε πόστο με πλήρες ωράριο. Ακόμη απαιτεί να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.

«Βγαίνουμε μπροστά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να προασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Δεν αφήνουμε κανέναν εργοδότη, πόσο μάλλον τις μεγάλες αλυσίδες των super market να μας καταπατά με πρόφαση τις «έκτακτες συνθήκες». Στηρίζουμε τους συνάδελφους μας στα super market, τους καλούμε να μην φοβηθούν, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους και να καταγγείλουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το