Τοπικά

Επίσκεψη του Κων. Μαραβέγια στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Τις περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου που επλήγησαν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό, στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε επί τόπου για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την έντονη βροχόπτωση στην Πάλτση, στη Λύρη, στο Προμύρι και στη Συκή, όπου έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση προς την παραλία «Πανταζή Άμμος» και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.
Μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον κ. Μιτζικό για την ανάγκη εξασφάλισης έκτακτης χρηματοδότησης προκειμένου να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες για την αντιμετώπιση των καταστροφών και δεσμεύτηκε ότι, από την πλευρά του, θα εξαντλήσει κάθε μέσο προς την κατεύθυνση αυτή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας έχει θέσει ήδη, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, θέμα αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη της οικονομίας στον Νομό Μαγνησίας, ο οποίος εκτός από την κρίση του κορωνοϊού, επλήγη σοβαρότατα και από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Τέλος, οι κ.κ. Μαραβέγιας και Μιτζικός συζήτησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από τον χαρακτηρισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως ημιορεινού και συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν από κοινού το αίτημα αλλαγής του χαρακτηρισμού, ώστε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να συμπεριληφθεί στους ορεινούς Δήμους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Αργυρούλα Αναγνώστου Κατσιντέλια, Θανάσης Βήτος, Βασίλης Μανέτας, Νίκος Μαμμάς και Σπύρος Βαλούκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το