Πολιτισμός

Τελευταία μέρα για τον πανθεσσαλικό μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής

Σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου, ολοκληρώνεται ο πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων», που διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ όλων των Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλίας (Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και διεξάγεται με προαιρετική συμμετοχή, στο πλαίσιο του ωρολόγιου προγράμματος των σχολικών μονάδων. Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος, καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας τη δική τους αφίσα ή λογότυπο. Οι τρεις καλύτερες αφίσες θα βραβευτούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έπαινο και tablet. Ο καλύτερος λογότυπος θα βραβευτεί με έπαινο και tablet και θα αξιοποιηθεί ως ο επίσημος λογότυπος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Βραβείο – έπαινος θα απονεμηθεί και στο σχολείο του μαθητή, που θα κερδίσει στον διαγωνισμό. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η βράβευση θα γίνει εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία από την Covid-19.

Στην επιτροπή του διαγωνισμού μετέχουν ως άμισθα μέλη οι κ.κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη, πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ιωάννης Χρηστάκης ιστορικός τέχνης- εικαστικός, Αλέξανδρος Σιώμος διοργανωτής εικαστικών εκθέσεων, Αλβέρτος Ρούσσος σύμβουλος επικοινωνίας, Χρήστος Γκάλιος πρόεδρος Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, Γιώργος Νικολαΐδης γραφίστας, Τάνια Αβέλλα σύμβουλος – ειδίκευση παιδαγωγικών, Ελένη Καλαμπαλίκη εικαστικός-εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Μπιλιούρης εικαστικός -εκπαιδευτικός και Άννα Ταουσάνη εικαστικός- εκπαιδευτικός.
Τα σχέδια του λογότυπου και των αφισών θα αποσταλούν σε κλειστό φάκελο μέχρι σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μανδηλαρά 23, Τ.Κ. 41222, Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους τους διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κ.κ. Καψάλη Στέλλα 2410 539210 εσωτ. 110 και Αβέλλα Τάνια 2410 539210 εσωτ. 162.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το