Τοπικά

ΤΕΕ: Οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου δεν έχουν λάβει έγγραφο παράτασης της προθεσμίας για τα «αδήλωτα τετραγωνικά»

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με την οποία ζητεί τη γνωστοποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά την παράταση αδήλωτων τετραγωνικών σε Δήμους που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», απέστειλε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ Νάνσυ Καπούλα.
Στην επιστολή της Προέδρου του τοπικού τμήματος, που κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αναφέρονται τα εξής:
«Όπως ήδη έχει δημοσιοποιηθεί, με εντολή σας εκδόθηκαν οι αποφάσεις που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις των περιοχών που έπληξε ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» με το ποσό των 37 εκ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα 37 εκατ. ευρώ αφορούν στο ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται σε 20 Δήμους και τρεις Περιφέρειες της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση κάθε νοικοκυριού, από αυτά που επλήγησαν.
Ανάμεσα στους 20 Δήμους που λαμβάνουν ποσά χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Αλμυρού (2.000.000 ευρώ) και ο Δήμος Βόλου (150.000 ευρώ). Επίσης με απάντησή σας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ανακοινώσατε την παράταση της προθεσμίας που αφορά στα «αδήλωτα τετραγωνικά», για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό». Η συγκεκριμένη διαδικασία, έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ωστόσο όπως πληροφορούμαστε οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο παράτασης. Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία τη γνωστοποίηση της υπουργικής σας απόφασης, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες των πολιτών και χωρίς να καταλογίζονται πρόστιμα εκπρόθεσμων δηλώσεων των τετραγωνικών στο Δήμο Βόλου», καταλήγει η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το