Τοπικά

Τεχνικό πρόγραμμα 19,6 εκ. € στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Από την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021, το οποίο τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για το 2021, έχει συνολικό προϋπολογισμό 19.648.040,10 ευρώ και περιλαμβάνει σειρά συνεχιζόμενων μελετών και έργων.

Μεταξύ αυτών για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Νεοχωρίου της Δ.Ε. Αφετών, την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς νήσο Παλαιό Τρίκερι, την προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών Εγκαταστάσεων Ύδρευσης, την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών οδικού δικτύου ΔΕ Αφετών λόγω θεομηνιών 2018, την αποκατάσταση προβλημάτων ευστάθειας αγωγών διανομής και υπερχείλισης του φράγματος Παναγιώτικο. Στις νέες μελέτες και έργα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η παράκαμψη του οικισμού Καλάμου, η αποκατάσταση του Σταδίου Μηλεών, η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου Αγίου Γεωργίου Νηλείας, κύρωση της αριθ. 1/2013 πράξης αναλογισμού αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας από τον καθορισμού των ορίων αιγιαλού και ζώνης παραλίας στον οικισμό «Κόττες» της Τοπικής Ενότητας Τρικερίου, αποκατάσταση χώρου στάθμευσης στην Τ.Κ. Προμυρίου, αποκατάσταση αρδευτικών δικτύων, επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων, αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων, διαμόρφωση θεσμοθετημένων υπαίθριων χώρου στάθμευσης οχημάτων με βιοκλιματικά υλικά, ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου, κατασκευή γηπέδων 5Χ5 στις Τ.Κ. Τρκερίου, Νηλείας, βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΔΕ Αργαλαστής, σύνδεση οικισμού Λεφοκάστρου με οικισμό Καλάμου, ΔΕ Αργαλαστής, κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κατασκευή ελεύθερου χώρου στάθμευσης κάτω από την πλατεία Μηλεών, βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΔΕ Μηλεών, συντήρηση ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών (μονοπάτια).

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφία κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 χαρακτηρίζεται από έλλειψη σχεδιασμού και τα όποια έργα αναφέρονται, προέρχονται απ’ τον σχεδιασμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής».
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευστ. Ζηργάνος επισήμανε ότι «υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού και προγράμματος», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκ. Κατσιαφούρης τόνισε ότι «το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ένταση και όπως προαναφέρθηκε αποχώρησε η ομάδα της μείζονος μειοψηφίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το