Άρθρα

Τατσόπουλος: Πως ο «σεσημασμένος πατριδοκάπηλος» Καμμένος θα εκμεταλλευτεί την δήλωση Μουζάλα

tatsopoulos-660x330

Στο θέμα της δήλωσης Μουζάλα αναφέρεται ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος αφού υπενθυμίζει ότι σε όλα τα ξένα ΜΜΕ και στους διεθνείς οργανισμούς, η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία», υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος θα εκμεταλλευτεί πολιτικά το ζήτημα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, από το μακρινό 1992, τον αμερικανό ανταποκριτή του CNN να μεταδίδει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Μακεδονίας». Μάλιστα. Όσοι παρακολουθούμε ξένα ΜΜΕ, γνωρίζουμε ότι η FYROM αποκαλείται πάντοτε Μακεδονία (χωρίς εισαγωγικά). Όσοι είμαστε σε θέση να αντιπαραβάλουμε ένα πρωτότυπο κείμενο με μια μετάφραση, γνωρίζουμε ότι οι έλληνες μεταφραστές/επιμελητές/εκδότες -με λιγοστές εξαιρέσεις- είτε αντικαθιστούν σιωπηρά το Μακεδονία με το FYROM είτε προσθέτουν μια διευκρινιστική υποσημείωση. Τέλος, όσοι έχουμε μια μεγάλη ή μικρή πείρα από διεθνείς οργανισμούς (προσωπικά, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, την περίοδο 2012-2014) γνωρίζουμε ότι σχεδόν ποτέ οι ξένοι δεν αποκαλούν τον γείτονά μας FYROM, ακόμη και αν παρίστανται στη συζήτησή τους Έλληνες, από τακτ και μόνο. Εάν τους πιάσεις κουβέντα για το ζήτημα -όπως έκανα εγώ μερικές φορές- θα σου πουν ότι δεν κατανοούν την εμμονή/παράνοια της Ελλάδας γύρω από το όνομα. Προσπάθησα τότε να τους εξηγήσω ότι η εμμονή μας, πέρα από τους ιστορικούς λόγους σε βάθος χρόνου, έχει να κάνει κυρίως με τον σύγχρονο αλυτρωτισμό της FYROM, έναν αλυτρωτισμό που ανα-τροφοδοτείται από το όνομα. Ελάχιστους έπεισα, ακόμη λιγότεροι πήραν στα σοβαρά την εδαφική απειλή για την Ελλάδα από το βόρειο «ποντίκι που βρυχάται».

Ο Γιάννης Μουζάλας κινδυνεύει να χάσει το υπουργικό του κεφάλι επειδή αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή την FYROM, Μακεδονία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βόρειος γείτονάς μας θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το υπουργικό ολίσθημα. Ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, σεσημασμένος πατριδοκάπηλος/θρησκειοκάπηλος/συνωμοσιολάγνος, που έχει καταπιεί μέχρι στιγμής την κάμηλο κι ευκαιρία ψάχνει να επανορθώσει, έσπευσε να εκμεταλλευτεί το ολίσθημα επίσης για να πουλήσει τσάμπα μαγκιά στο εγχώριο ακροατήριο. Εάν πάλι υποχρεωθεί ο Μουζάλας να παραιτηθεί για αυτόν τον λόγο, το διεθνές ακροατήριο θα βάλει τα γέλια με το παράδοξο, όπως έβαλε τα γέλια ο Πρόεδρος Μάο, διαβόητος μαζικός δολοφόνος, όταν έμαθε ότι ένας άλλος μαζικός δολοφόνος, ο Πρόεδρος Νίξον (μονάχα στην Καμπότζη έκαψε με ναπάλμ ένα εκατομμύριο αμάχους), υποχρεώθηκε να παραιτηθεί για… τηλεφωνικές υποκλοπές. Δεν μπορείς να πεις. Κανένας ποτέ δεν θα μας κατηγορήσει ότι υστερούμε διεθνώς στο Know How υποκρισίας.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το