Τοπικά

ΤΑΙΠΕΔ από Βόλο “Μέχρι τέλος του έτους ο σχεδιασμός – Εντός του εξαμήνου του 2022 η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του λιμένος”

Τις δυνατότητες του λιμένος Βόλου αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδειχθούν, ενόψει και της ιδιωτικοποίησης του λιμένος που προωθείται, συζήτησαν μεταξύ άλλων, με τη Διοίκηση του ΟΛΒ, κατά την επίσκεψη τους στο Βόλο ο  Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Θαν. Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημ. Πολίτης και υπηρεσιακά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΒ, συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Σωκρ. Αναγνώστου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είχαν προσκληθεί και υπηρεσιακά στελέχη ενώ η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, πραγματοποίησε συνάντηση και με τους εργαζόμενους του ΟΛΒ.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψης είναι να εξεταστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πως μπορεί να καταστεί το λιμάνι πιο ελκυστικό στους επενδυτές. “Τον Σεπτέμβριο αναιρέθηκε το τελευταίο εμπόδιο με το υπουργείο εθνικής άμυνας, αλλά υπάρχουν άλλα λιμάνια όπως Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας που προηγούνται και ήρθαμε να συζητήσουμε να δούμε και την τοπική κοινωνία και τον Περιφερειάρχη” είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος.
Σχολιάζοντας την επένδυση φυσικού αερίου που παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος, ανέφερε ότι η Διοίκηση έχει την ελευθερία κινήσεων να δει εν δυνάμει επενδυτές και να διερευνήσει πράγματα κι όπως είπε “το ΤΑΙΠΕΔ δεν εμπλέκεται και δεν έχει ώριμη πρόταση κι αποτελεί μια διερεύνηση όπως για την κρουαζιέρα για το car terminal κ.α.. θα διερευνήσουμε κάθε πρόταση. Αν υπάρχουν μειονεκτήματα θα αναλυθούν. Η Διοίκηση πρέπει να διερευνά. Ο μέτοχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ και θέλει να αξιοποιήσει το περιουσιακό στοιχείο και να μεγιστοποιήσει την αξία του για την οικονομία και την κοινωνία. Συζητήσαμε για τις δυνατότητες του Yachting, τη σύνδεση με το τρένο την κρουαζιέρα. Υπάρχουν εμπορικές δραστηριότητες και η Διοίκηση τα κοιτά . Περιμένουμε κάποιον επενδυτή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένος”, επισημαίνοντας ότι η Διοίκηση κάνει πολύ καλή δουλειά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημ. Πολίτης, σχετικά με την επένδυση ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση ωστόσο όπως διευκρίνισε “αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ακούσουμε. Το λιμάνι θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε οτιδήποτε επί της αρχής μπορεί να δώσει δύναμη στο λιμάνι αλλά είμαστε πολύ μακριά όμως απ όλο αυτό Δεν είμαστε ούτε στην αρχή της Αρχής.  Το λιμάνι δεν είναι αποκομμένο από την πόλη, αλλά να ακούσουμε να πληροφορηθούμε πριν κάτσουμε κάτω να αποφασίσουμε τι θα μπορούσε να είναι μια σωστή μέθοδος αξιοποίησης κι να δώσει αξία και στην πόλη”.
Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, αυτή την στιγμή “σχεδιάζουμε τη μορφή για την ιδιωτικοποίηση. Μέχρι τέλος του χρόνου θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε στον σχεδιασμού περιμέτρου για να ξεκινήσει η διαδικασία εντός του πρώτου εξαμήνου”, προσθέτοντας ότι για τα δύο από τα τέσσερα λιμάνια αναμένεται   εκδήλωση οριστικού ενδιαφέροντος εντός Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Τέλος η Πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ήρθε σήμερα για να ακούσει τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και να μιλη΄σουν και με τους εργαζόμενους. Όπως είπε “το λιμάνι δεν είναι μόνο η Διοίκησή του, είναι ο κόσμος που δουλεύει και δούλευε χρόνια και το αγαπάει και η τοπική κοινωνία, που έχει αναπτυχθεί γύρω από το λιμάνι και αγαπάει το λιμάνι. Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι ακουστήκαμε, ακούστηκαν οι απόψεις τα οράματα, τα πλάνα μας”.

Ερωτηθείσα για την επένδυση υγροποιημένου αερίου στο λιμάνι η πρόεδρος είπε ότι δεν  είναι ώριμο κάτι, για να τοποθετηθεί.

Η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επισκέφτηκε το εμπορικό λιμάνι καθώς και τον Δήμαρχο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το