Ελλάδα

Τα τραγικά λάθη των αστυνομικών και η αδιανόητη συμπεριφορά στην άτυχη Κυριακή

Τραγικά είναι τα λάθη που έγιναν με την υπόθεση της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, η οποία πήγε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ζήτησε βοήθεια, ένα περιπολικό να την συνοδέψει στο σπίτι της καθώς γνώριζε πως την περιμένει ο πρώην σύντροφός της να της κάνει κακό, και η αδιαφορία που έλαβε είχε ως αποτέλεσμα να την σκοτώσει λίγα μέτρα μακριά από το τμήμα.

Τα λάθη που έκανε η αξιωματικός υπηρεσίας και η επόπτρια
Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, στο τμήμα, το μοιραίο βράδυ βρίσκονταν μια αξιωματικός υπηρεσίας, υποδιοικήτρια -εκτός από την νεαρή επόπτρια- η οποία έχει σχεδόν 40 χρόνια υπηρεσίας και στο τέλος του χρόνου θα έπρεπε να αποστρατευτεί στο όριο της ηλικίας. Πρόκειται για πολύπειρη αξιωματικός η οποία ήταν παρούσα όταν πήγε η νεαρή να ζητήσει βοήθεια και η οποία επίσης δεν έπραξε ως όφειλε.

Καμία από τις δύο αστυνομικούς δεν επικοινώνησε με τα δύο τμήματα τα οποία είναι ανοιχτά επί 24ωρου βάσεως, ενδοοικογενειακής βίας, που υπάρχουν στην περιοχή. Σημειώνεται πως το ένα είναι στην Αχαρνών και το άλλο στο Περιστέρι.

Το πιο σοβαρό λάθος όμως είναι πως η αξιωματικός υπηρεσίας δεν σήκωσε το τηλέφωνο να καλέσει στο κέντρο επιχειρήσεων και να πει πως πρέπει κάποιο περιπολικό να πάει στο τμήμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, υπήρχαν πάρα πολλά περιπολικά στην περιοχή καθώς σε μόλις 2 λεπτά από την στιγμή που κατάλαβαν πως δολοφονήθηκε η κοπέλα, έφτασαν εκεί οι πρώτες δυνάμεις.

Τι κατέθεσε η αξιωματικός υπηρεσίας
Στην κατάθεσή της, η έμπειρη αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε: «Η συνάδερφος της ρώτησε, αν θέλει να κάνει μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι μόνο που ήθελε ήταν να πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Η συνάδερφος τής εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ τής είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζαμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει».

Όπως τονίζει μάλιστα η Μίνα Καραμήτρου, είναι πρωτάκουστο αυτό που ισχυρίστηκε και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης πως οι πολίτες σε ανάγκη δεν μπαίνουν στα περιπολικά.

Σημειώνεται πως συνολικά έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και όλοι τους έχουν πάρει μετάθεση είτε για το Μεταγωγών, είτε για το Αλλοδαπών.

Στη δικαιοσύνη ο δράστης – Τι θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια
Ο 39χρονος δράστης παράλληλα οδηγήθηκε στην 25η ανακρίτρια για να απολογηθεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και την Έλενα Γαλάρη, θα απολογηθεί με υπόμνημα και θα επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, θα υποστηρίξει πως τα τελευταία 6-7 χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε νοσηλευτεί 4 φορές και θα προσκομίσει και γνωματεύσεις από τις νοσηλείες του και θα ζητήσει την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το