Τοπικά

Τα σχολεία στηρίζουν ιδρύματα της περιοχής – Κορυφώνονται οι φιλανθρωπικές δράσεις

Γάλατα, τρόφιμα και άλλα είδη συγκεντρώνουν τα σχολεία για να τα μοιράσουν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης αλλά και άλλους φορείς που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Παράλληλα άλλα σχολεία κινήθηκαν στη συγκέντρωση χρημάτων για την προμήθεια λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές από το Εργαστήριο ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου.
Μέρες Χριστουγέννων που ήδη διανύουμε και η τόνωση της ανάγκης και της επιθυμίας για αλληλεγγύη και προσφορά γίνεται όλο και πιο έντονη. Στα σχολεία διεξάγονται αυτές τις ημέρες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις για τη στήριξη των άπορων, των ιδρυμάτων και άλλων φορέων.
Πολύ σημαντική είναι και η προσπάθεια από τα Λύκεια, όπου οι μαθητές παράλληλα με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Από το 6ο ΓΕΛ Βόλου αναμένεται να μεταβούν σήμερα στις Άσπρες Πεταλούδες 60 και πλέον μαθητές, ένα τμήμα από κάθε Τάξη, για να στήσουν εκεί το γαλατόδενδρο αλλά και να τραγουδήσουν στα άτομα που φιλοξενούνται και το προσωπικό.
Ο διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αριστείδης Παπαδογεωργάκης δήλωσε πως «κάθε χρόνο στο σχολείο οι μαθητές φέρνουν γάλατα και στήνουν στο σχολείο το γαλατόδενδρο. Στη συνέχεια τα γάλατα δίνονται στις Άσπρες Πεταλούδες που ξέρουμε ότι τα έχουν ανάγκη. Φέτος είπαμε να πάνε οι μαθητές με καθηγητές στον χώρο τους ιδρύματος και να δημιουργήσουν εκεί μια όμορφη ατμόσφαιρα με τα τραγούδια και τις μουσικές τους».

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου οι μαθητές της Α’ Τάξης έκαναν έναν έρανο και με τα χρήματα που συγκέντρωσαν, αγόρασαν αθλητικά είδη για να τα προσφέρουν στα παιδιά του Ορφανοτροφείου.
«Οι μαθητές μέσα από τέτοιες δράσεις μαθαίνουν να ευαισθητοποιούνται για διάφορα κοινωνικά ζητήματα και να ενεργοποιούνται. Εκτός από τον έρανο οι μαθητές είχαν συγκεντρώσει και σχολικά είδη στην αρχή της διδακτικής χρονιάς και τα μοίρασαν στα παιδιά του ορφανοτροφείου» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Ιωαννίδης.
Μαθητές του 7ου ΓΕΛ Βόλου θα βρεθούν αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και θα διαθέσουν χειροποίητα είδη στο πλαίσιο μπαζάρ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την προμήθεια του λεωφορείου για τις ανάγκες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας μαθητές της Β’ Τάξης έχουν συγκεντρώσει διάφορα είδη υγιεινής αλλά και σκουφιά και σεντόνια, και θα τα διαθέσουν στους κρατούμενους στις Φυλακές Κασσαβέτειας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που την έχουν αναπτύξει και τα προηγούμενα χρόνια.
Από σήμερα στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει τριήμερο μπαζάρ με τα έσοδα να δίνονται στην Κιβωτό του Κόσμου.
Στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές συγκέντρωσαν είδη για να δοθούν στο Γηροκομείο και τις Άσπρες πεταλούδες.
Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν αναπτύξει και άλλα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το