Τοπικά

Τα προβλήματα των δασικών χαρτών στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες εξετάστηκαν από Αμυρά και Μπουκώρο

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά είχε ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, όπου συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα της ανάρτησης του αναμορφωμένου δασικού χάρτη της Μαγνησίας.
Ο Χρήστος Μπουκώρος ενημέρωσε τον αρμόδιο υφυπουργό για όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή της Μαγνησίας και κυρίως στην περιοχή του Πηλίου σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς και την αναστάτωση που προκαλεί στους Πηλιορείτες το συγκεκριμένο ζήτημα.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Αμυράς διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην οριστικοποίηση των δασικών χαρτών, μόνο, όταν θα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, ενώ δήλωσε ότι μελετάει λεπτομερώς το υπόμνημα των φορέων του Πηλίου που του απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας.
Ο Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με την επικοινωνία του με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Αμυρά δήλωσε: « Η κυβέρνηση με την ψήφιση του Ν. 4685/2020 απέδειξε τη βούληση της να επιλύσει όλα τα προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό πληθυσμό. Είμαι βέβαιος, μετά και την σημερινή επικοινωνία με τον Γιώργο Αμυρά, ότι οριστικοποίηση των δασικών χαρτών θα έχουμε, όταν αντιμετωπιστούν οριστικά και τα κατά τόπους, ιδιαίτερα προβλήματα, όπως συμβαίνει και στην περιοχή του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων.
Είναι ακλόνητη η πεποίθηση του Πρωθυπουργού και όλων μας ότι η αγροτική γη, την οποία επί πολλές γενιές καλλιεργούν οι αγρότες μας, τους ανήκει και είναι απολύτως αναγκαία για τον πρωτογενή τομέα και την εθνική οικονομία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το