Άρθρα

Τα ευτράπελα του εμβολίου και τα θεάματα της πολιτικής

Του Γιώργου Ινεπολόγλου, φυσικού

Το χαρακτηριστικό των πολιτευμάτων εκτροπής από την δημοκρατία είναι η προβολή θεαμάτων. Άλλα από αυτά είναι φαντασμαγορικά πχ. επίδειξη ακροβατικών, άλλα είναι αθλητικά πχ. ποδοσφαιρικοί αγώνες με σπρώξιμο να φτάσουμε στο Γουέμπλευ , άλλα είναι ψευδο-καλλιτεχνικά σκουπίδια πχ. πολεμική αρετή των Ελλήνων, άλλα είναι επίδειξη πειθαρχίας πχ. ο καλός βηματισμός ενός οργανωμένου τμήματος σώματος ασφαλείας, άλλα είναι ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος πχ. τα πάλαι ποτέ επίκαιρα στα διαλλείματα προβολής κινηματογραφικών ταινιών με προεξάρχον θέμα το μυστρί και τις θεμελιώσεις του, άλλα είναι εμπορικού-επενδυτικού ενδιαφέροντος που θα συμβούν στις επόμενες δεκαετίες και δεν έχουν καμία σχέση με την εκάστοτε καθημερινότητα. Τελευταία μας προέκυψε και ένα σημαντικό θέμα παγκόσμιου ιατρικού ενδιαφέροντος. Ο κορωνοϊός και ο εμβολιασμός των συμπολιτών. Αναμφίβολα οι εμβολιασμοί στη ιστορία κατέχουν εξέχουσα θέση για την εξάλειψη ασθενειών. Ποτέ όμως δεν χρειάστηκε να διαφημιστούν σε τόσο μεγάλο βαθμό, την στιγμή που θεωρείται αυτονόητο το αποτέλεσμα.

Η επιστράτευση όλου του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας για να πείσουν τους πολίτες για το αυτονόητο μόνο φαιδρότητα προκαλεί. Τόση αναξιοπιστία έχουν τα λόγια τους που προσπαθούν να μας δείξουν και εικόνα; Ρε συ, μόνο τον Χαρδαλιά και την Κεραμέως δεν είδα να κάνουν εμβόλιο. Άσε αυτός ετοιμάζει τα πρόστιμα και αυτή ψάχνει το νούμερο από τις μάσκες που θα φοράνε οι μαθητές για να μην ξαναγίνει λάθος.

Διαβάζω στον ηλεκτρονικό Αθηναϊκό τύπο ότι η κ. Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής, μας είπε ότι δεν είχε καμία παρενέργεια και αισθάνθηκε όπως ακριβώς στο εμβόλιο της γρίπης. Καλά θα τρελαθούμε τώρα; τι περίμενε να αισθανθεί; δεν είδε τον χαμηλοβλέποντα ειδικό λοιμωξιολόγο, λίγο πριν τον εμβολιασμό του; Μάλλον κάποιος θα του ευχήθηκε καλό παράδεισο. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ότι ο ευσεβής αυτός άνθρωπος χτυπούσε ξύλο για να ξορκίσει το κακό. Το μόνο ευχάριστο στον λαό μας είναι που κρατάει ακόμη την ψυχραιμία του και το χιούμορ που διαθέτει αλλά λείπει από τους πολιτικούς. Φαντάζομαι είναι γνωστό το παραμύθι του «ΜΟΡΜΟΛΗ». Ο άρχοντας της πόλης κ. Μπουρίνιας μπρος στις φοβίες του μη χάσει την εξουσία και την μάσα φυσικά, ασχολούταν με το χαζοκούτι τον ΜΟΡΜΟΛΗ που τόσο έντεχνα τα παιδιά του το έφεραν μπροστά του. Κάπως έτσι η κοινωνία περιμένει να κάνει έπαρση σημαίας σε ένα κουτί που φτάνει στο αεροδρόμιο με το ελιξίριο-εμβόλιο της νεότητας.

Κάπως έτσι οι χαζο-άρχοντες ενεργούν και ο χαζο-λαός χειροκροτεί. Ο ξυπνο-λαός όμως, περιγράφει τα συμπτώματα του εμβολίου με την επέκταση της μύτης σαν προβοσκίδα, το μεγάλωμα των ματιών σαν της κουκουβάγιας, την μετατροπή ενός πουλιού σε ιπποπόταμο, την μετατροπή της ανθρώπινης φάτσας σε φάτσα γουρουνιού, την επέκταση του πέους σε βαθμό που ο τυχερός το στέλνει στο περίπτερο για τσιγάρα, την εμφάνιση τρίτου στήθους στις γυναίκες ώστε με ένα σμπάρο να θηλάζει τρία κουτσούβελα και άλλα πολλά. Κ. Γκάγκα εσείς τίποτα από αυτά δεν αισθανθήκατε; αφήστε να περάσουν λίγες μέρες και μας ξανά λέτε. Στα ευτράπελα του εμβολίου σίγουρα συγκαταλέγεται και η δήλωση της προέδρου των νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά. Μας είπε «δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊου». Τώρα σιγουρεύτηκα. Δεν θα πάθει τίποτα το εμβόλιο από την μετάλλαξη. Εμείς θα πάθουμε τίποτα κ. Παγώνη; Αν οι εξηγήσεις είναι τέτοιου είδους την επόμενη φορά θα επιστρατεύσουν για να μας πείσουν όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και τον ίδιο τον ιό.

Το μόνο που πρέπει να γράψω σαν επίλογο είναι ο θεός να βάλει το χέρι του. Προέχει η ηρεμία του κόσμου και η αισιοδοξία ότι όλα σύντομα θα είναι παρελθόν και μία κακή ανάμνηση. Ένα κακό παραμύθι με αίσιο τέλος. Ένας καλός ΜΟΡΜΟΛΗΣ. Καλή σας χρονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το