Τοπικά

Τα δώρα για τα βαφτιστήρια τονώνουν την εμπορική αγορά του Βόλου 

Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη έχουν την τιμητική τους τα βαφτιστήρια με τους νονούς και τις νονές να τους αγοράζουν τη λαμπάδα και το δώρο τους, που είναι είτε παιχνίδι είτε παπούτσια είτε ρούχα. Η κίνηση θα κορυφωθεί στις αρχές της ερχόμενης της εβδομάδας και κρίνεται έως σήμερα αυξημένη, αν και υπάρχουν παράπονα για τη δυσκολία με τη μέθοδο click inside και τα ραντεβού που κλείνονται.

Νονοί και νονές κλείνουν ραντεβού για να ψωνίσουν στο βαφτιστήρι τους, ελέω κορωνοϊού και των μέτρων για τη μη διάδοσή του, διαδικασία που έχει φέρει μία αναστάτωση στους καταστηματάρχες, διότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Μια τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια είναι η στροφή στις χειροποίητες λαμπάδες, οι οποίες είναι και πιο χρηστικές. Η κ. Όλγα Σταθοπούλου από το κατάστημα Lalou.gr στην Αλεξάνδρας σημείωσε πως «φέτος αυτό που προτιμάται στις χειροποίητες λαμπάδες είναι η τάση του ακρυλικού και με ξύλινα στοιχεία. Γενικότερα προτιμώνται λαμπάδες που θα είναι χρηστικές και θα έχουν κάτι πάνω που θα χρησιμοποιηθεί μετά την Ανάσταση και να μην πάνε χαμένα τα χρήματα, όπως για παράδειγμα μια λαμπάδα με μπρελόκ».

Η ίδια επισήμανε πως οι χειροποίητες λαμπάδες κοστίζουν από 15 έως 18 ευρώ, συμπληρώνοντας πως φέτος υπάρχει μια τάση για λαμπάδες για ζευγάρια, με κάποιο χιουμοριστικό ή τρυφερό ή αισιόδοξο μήνυμα.
«Η χειρονομία δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει. Η κίνηση είναι αυξημένη, αν και μειωμένη με τις αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών, αλλά ο κόσμος θα αγοράσει λαμπάδα, έστω και την τελευταία στιγμή» κατέληξε η κ. Όλγα Σταθοπούλου.

Από την πλευρά της η κ. Ειρήνη Δουλκέρογλου από το Ρικοκό, κατάστημα με παιδικά παπούτσια, τόνισε πως «η κίνηση είναι αυξημένη αν και δεν υπάρχει σύγκριση με πέρσι, διότι είμασταν κλειστά λόγω του κορωνοϊού».
Η ίδια επισήμανε πως ο κόσμος «διψά» για ψώνια, αλλά είναι λίγο δύσκολο με τη μέθοδο του click inside. «Προγραμματίζουμε τα ραντεβού ανά 15 λεπτά, αλλά δεν φτάνει για να εξυπηρετήσουμε όλους τους πελάτες μας και για αυτό υπάρχουν παράπονα» σημείωσε.

Η κ. Ειρήνη Δουλκέρογλου πρόσθεσε πως η κίνηση θα κορυφωθεί στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Η ίδια επισήμανε πως φέτος οι νονές και οι νονοί δεν ρωτάνε τιμές και ψωνίζουν με παραπάνω χρήματα από ό,τι άλλες χρονιές. «Ίσως πέρσι δεν πήραν δώρο στο βαφτιστήρι και φέτος αγοράζουν δύο ζευγάρια παπούτσια» κατέληξε η ίδια.

To πασχαλινό ωράριο
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, από την Κυριακή 25 Απριλίου έως την Τρίτη 4 Μαΐου, έχει ως εξής:
Κυριακή 25/4 11.00-18.00, Μ. Δευτέρα 26/4 9.00-14.00 και 17.30-20.30, Μ. Τρίτη 27/4 9.00-14.00 και 17.30-20.30, Μ. Τετάρτη 28/4 9.00-14.00 και 17.30-20.30, Μ. Πέμπτη 29/4 9.00-14.00 και 17.30-20.30, Μ. Παρασκευή 30/4 13.00-20.00, Μ. Σάββατο 1/5 9.00-15.00, Κυριακή Πάσχα 2/5 αργία, Δευτέρα 3/5 αργία, Τρίτη 4/5 αργία.
Όπως ορίζει το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ως μέρα υποχρεωτικής αργίας, η Πρωτομαγιά πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη εργάσιμη ημέρα στην περίπτωση που συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να υπάρξει τη Μ. Παρασκευή, καθώς τα καταστήματα δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν πριν τις 13.00 όπως ορίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία.
Διευκρινίζεται ότι, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, η λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και το ωράριο, μπορούν να διαφοροποιηθούν εκτάκτως, σύμφωνα με επικείμενες αποφάσεις της κυβέρνησης. Σε περίπτωση που θα υπάρχουν αλλαγές στο ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επόμενη εβδομάδα, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου θα ενημερωθούν άμεσα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το