Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας αποτελεί χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη

“Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα οι ρατσιστές και οι νοσταλγοί της χούντας να τεθούν ξανά στο περιθώριο”, είναι το μήνυμα που στέλνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967. Αναλυτικά:

54 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, από μια νύχτα που κράτησε 7 χρόνια, και που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου.
Τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος δεν ξεχνιούνται. Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι δολοφονίες έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη συλλογική μνήμη του λαού.
Τιμούμε, τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, τους πολλούς και πολλές που αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια.
Χαιρετίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση του λαού μας στις 7 Οκτωβρίου 2020, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση της ιστορικής δικαστικής απόφασης που οδήγησε τους ναζί στην φυλακή. Σήμερα, που το σκοτάδι του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του μίσους για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις, εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα οι ρατσιστές και οι νοσταλγοί της χούντας, να τεθούν ξανά στο περιθώριο. Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, αλλά και χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη.

Πρωτοσέλιδο της Αυγής 21/04/1967. Τυπώθηκε αλλά δεν κυκλοφόρησε
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το