Κόσμος

Τα διεθνή ΜΜΕ «ψηφίζουν» Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές με αφιερώματα

Στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, η Ελλάδα είναι από εκείνες τις χώρες που – αν και μικρές σε μέγεθος – κατάφεραν να αντικρούσουν με αποφασιστικότητα την απειλή του πρώτου κύματος κορονοϊού και να περιορίσουν στις ελάχιστες δυνατές τις απώλειες. Τώρα, που η διασπορά της νόσου δείχνει να είναι ελάχιστη, βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, η χώρα μας, κατά τον διεθνή Τύπο, καλείται να κερδίσει και το «στοίχημα» του τουρισμού, κάτι για το οποίο φροντίζουν με τα εκτενή αφιερώματά τους ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία.

Το BBC περιόδευσε στα ελληνικά νησιά και κατέγραψε τις προετοιμασίες των κατοίκων για την πολυαναμενόμενη (αν και κουτσουρεμένη) φετινή τουριστική σεζόν. Ο ανταποκριτής του βρετανικού μέσου βρέθηκε στη Σίκινο και την Κίμωλο, είδε από κοντά τις κινητές μονάδες γιατρών που διεξάγουν τεστ αλλά και τις κινήσεις που κάνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όπου ο τουρίστας θα μπορεί με ασφάλεια να απολαύσει «ρετσίνα και μουσακά», έχοντας μπροστά του «υπέροχη θέα».

Η γερμανική Bild, σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «Το ελληνικό κρασί είναι ήδη δροσερό», εξηγεί στους αναγνώστες της πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες, κάνοντας ειδική αναφορά στα νησιά που είναι λιγότερα γνωστά στο διεθνέ κοινό, όπως τα Κουφονήσια, η Ανάφη και η Ηρακλειά.

Το βρετανικό Sky News περιηγείται στην Ακρόπολη, με τη βοήθεια Ελληνίδας ξεναγού, απ’ όπου και μεταφέρει στους τουρίστες την ομορφιά και τη μοναδικότητα του αρχαίου μνημείου.

Το CNN, σε δημοσίευμά του, αναφέρει ότι η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους τουρίστες στις 15 Ιουνίου, καθώς αίρει σταδιακά τους περιορισμούς, «σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τη διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση». Στη συνέχεια, κάνει αναφορά στα στατιστικά του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και στις σχετικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το «άνοιγμα» του τουρισμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το